Annonce
Faaborg-Midtfyn

Ny vej til Faaborg Havn: Museum vil lukke del af havnepromenade for biler

Vejen langs kajen foreslås erstattes af en ny midlertidig vej vest for frølageret. Foto: Bent Warncke

Vestkajen skal omdannes til promenadeområde, og Øhavsmuseet vil i Frølageret etablere hovedindgang ud mod havnen.

Annonce

Faaborg-Midtfyn: Sommeren 2019 kan blive en helt ny oplevelse for folk, der færdes i området fra Havnegade hen til Røgericafeen i Faaborg. Den politiske styregruppe for udvikling af slagterigrunden foreslår nemlig nu, at Vestkajen lukkes helt af for trafik, og at der til erstatning anlægges en midlertidig vej vest for Frølageret hen over slagterigrunden med indkørsel imellem Frølageret og inspektørboligen.

Forslaget bunder dels i et ønske fra Øhavsmuseet om at kunne etablere en hovedindgang i en af de store porte ud mod vestkajen, og dels i et ønske om at gøre den attraktive strækning langs havnekajen til et promenadeområde forbeholdt gående og cyklister. Løsningen er tænkt som en midlertidig løsning, der knyttes an til, at Øhavsmuseet har fået brugsretten til Frølageret i en fireårig periode, understreger borgmester Hans Stavnsager.

- Men inden vi tager en endelig beslutning om midlertidig lukning af Vestkajen, skal vi høre, hvilke tanker de lokale interessenter gør sig, siger Hans Stavnsager.

Annonce

Syv meter bred

Den påtænkte nye vej foreslås anlagt i en bredde af syv meter, hvor fodgængere og cyklister forventes fortsat at færdes langs Vestkaj eller via Lillestrand og Værftsvej. Vejen anlægges med granitskærver som øverste lag ovenpå en grusopbygning og forstærkes ud mod Havnegade med betonbelægningssten for at modvirke vrid. Vejen kan betjene den trafik, der i dag føres via Vestkaj, og prisen forventes at blive på 400.000 kroner.

Styregruppen påpeger i øvrigt at en lukning af Vestkajen for biltrafik vil være en fordel for den populære legeplads sydvest for Frølageret, da adgangen til legepladsen ligger lige ud til Vestkaj. Med ny vejføring vil legepladsen blive beskyttet mod kørende trafik.

Administrationen har allerede været i dialog med Faaborg Havn, der er positiv overfor forslaget.

Kommunalbestyrelsen tager stilling på mødet mandag den 18. februar.

Medlemmerne af Økonomiudvalget var generelt positive overfor forslaget. Aage Priisholm (DF) tog dog forbehold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Lokal kok blev stukket til døde: Kæresten til den dræbtes søster anholdt

Nordfyn For abonnenter

Per giver kommunen skylden for sit mistede ben: - Der er ikke noget, der hedder menneskeværdigt i det her

Odense

Kritik af kommune i sag om ulovligheder i tidligere kro: Går efter de forkerte, mener lejerforening

Annonce