Annonce
Sport

Ny U21-landstræner: Jeg har stået i lære hos de bedste

Philip Davali/Ritzau Scanpix
Albert Capellas er bevidst gået efter assistentjobbet i store klubber frem for mindre cheftrænerjob.

Albert Capellas har erfaring fra trænerroller i storklubberne Borussia Dortmund og FC Barcelona, men Danmarks nye U21-landstræner har aldrig været cheftræner ud over et halvt år for Brøndbys U17-hold i 2016.

Han ser det ikke som en stor forandring pludselig at skulle være manden med de afgørende beslutninger.

Havde han ikke været assistenttræner, havde han ikke haft mulighed for at træne spillere på et lige så højt niveau, påpeger han.

- Det giver mig ingen bekymringer at skulle være cheftræner. Jeg føler mig virkelig klar til det.

- Jeg har været meget assistenttræner, men jeg har haft brug for at vide, hvordan det for eksempel er at være i Champions League og for at lære af de bedste trænere. Jeg har fået meget erfaring og er klar til at blive cheftræner.

- Jeg var ikke en topspiller, og det betyder, at jeg ikke har kunnet få erfaringen fra at spille i de store turneringer. Det har jeg haft brug for at finde ud af, hvis jeg skulle være træner.

- Det er nemmere at komme ind på det niveau, hvis man er assistenttræner. Så kan man arbejde sammen med de bedste trænere, spillere og talenter i Europa.

- Jeg har lært en masse små detaljer, som man ikke kan lære, hvis man ikke er på det niveau hver dag, siger Albert Capellas.

Foruden de allerede nævnte klubber har han også været tilknyttet, CF Gava (Spanien), Vitesse (Holland), Maccabi Tel-Aviv (Israel) og Dangdai Lifan (Kina).

Capellas har blandt andre trænet under Peter Bosz (nu i Bayer Leverkusen), Fred Rutten (Twente), Jordi Cruyff (Dangdai Lifan) og Thomas Frank (Brentford).

DBU's talentudviklingschef, Flemming Berg, kalder det for et sats at gøre Capellas til landstræner, men han er sikker på, at det er et givtigt sats.

- I og med det er hans første store cheftrænerjob, så er det et sats. Men han har arbejdet i så store teams, hvor der bliver uddelt rigtig meget af arbejdet. Han stod for eksempel for rigtig meget af træningen i Brøndby.

- Men han har også været ude på de store herregårde og se, hvad det kræver for at slå til der.

- En stor del af hans opgave er jo at håndtere spillere fra internationale miljøer og store adresser, og der vil være mange af de kommende U21-landsholdsspillere, der spiller i udlandet om et år.

- Derfor har det været vigtigt for os, at han har international erfaring, siger Flemming Berg.

De to kender hinanden fra deres fælles fortid i Brøndby.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce