Annonce
Kultur

Ny tv-serie optages på Fyn: Danmark som stærk søfartsnation

Forrest: Lars Brygmann. Bagest: Albert Lindhardt. Foto: Christian Geisnæs, TV 2.

TV 2 og Zentropas nye fiktionsserie "Håbet" foregår i år 1900 og handler om en ung pige der, forklædt som dreng, drager til søs for at finde sin far. Serien bliver optaget på Fyn.

Ny fiktionsserie "Håbet" bliver optaget rundt om på Fyn og tager seerne med ind i et univers, som ikke før har været skildret i dansk tv-drama. Seriens temaer er venskab, frihed og mod, det skriver Katrine Vogelsang, fiktionschef på TV 2, i en pressemeddelelse.

Serien dykker ned i tiden omkring år 1900, hvor Danmark var en stolt søfartsnation. 15-årige Marie er "Håbets" hovedperson, hun forklæder sig som dreng og stikker af fra det børnehjem, hun bor på, for at finde sin far - en sømand, som alle tror er gået ned med sit skib.

- "Håbet" er er en fantastisk historie om en ung piges kamp for at bryde fri af den skæbne, tiden og samfundet har bestemt for hende og i stedet blive en stærk og uafhængig kvinde, forklarer Katrine Vogelsang.

Hovedrollen spilles af debuterende skuespiller Anine Lindvig. Og blandt andre roller er Lars Brygmann, Lars Ranthe, Molly Egelind og Jon Lange.

Serien bliver på i alt fire afsnit af 40 minutter. I disse uger optager filmholdet i Bogense Havn, ved Æbelø, Faaborg Havn, Svendborg Havn, Nyborg Vor Frue Kirke, Herregården Broløkke ved Langeland samt filmstudierne ved Fjællebroen - hvor hovedparten af interiøroptagelserne finder sted. Seks fynske kommuner lægger lokationer til filmproduktionen.

"Håbet" produceres for TV 2 af Zentropa i co-produktion med FilmFyn og Film i Väst med støtte fra Public Service Puljen.

Miniserien får premiere på TV 2 i efteråret 2018.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Odense For abonnenter

Danni vil kæmpe for, at populær misbrugsbehandling kan overleve: - Jeg skal ikke tilbage til det kommunale tilbud

Annonce