Annonce
Fyn

Ny trafikaftale: Ekstra morgentog mellem Odense og København

Ny aftale betyder flere togafgange mellem landsdelene. Arkivfoto: Michael Bager.
Regeringen indgår aftale om forbedringer af den kollektive trafik

Pendlerne mellem Odense og København kan glæde sig over, at der nu kommer et ekstra morgentog. Det sker som en del af en ny aftale om forbedringer i den kollektive trafik.

Aftalen er indgået mellem regeringen, De Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet og er en udmøntning af de millioner, partierne afsatte i finansloven til initiativer inden for den kollektive trafik.

Der sættes som en del af aftalen også flere penge af til landsdelstog mellem København og Aarhus. Det betyder, at der fra december i myldretiden på hverdage bliver fire ekstra afgange fra København til Aarhus og fire den modsatte vej. Desuden fire ekstra søndagsafgange.

Det fynskvalgte folketingsmedlem Rasmus Helveg (R), der også er medlem af Transportudvalget, glæder sig især over det ekstra morgentog mellem Odense og København.

- Det har vi lagt vægt på i forhandlingerne, siger han.

I alt udmønter partierne bag aftalen 361 millioner kroner til den kollektive trafik. Pengene bruges blandt andet også til takstnedsættelser til unge og ældre og nattog mellem Danmark, Tyskland, Sverige og Belgien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce