Annonce
Sport

Ny træner kan bringe Sisto tilbage på Celtas holdkort

Pione Sisto er fast mand på landsholdet, men i Celta Vigo har danskeren i det seneste uger været kørt over i en reserverolle.

Pione Sisto er gledet ud af Celta Vigos hold, men han frygter ikke for sin startplads på landsholdet.

På fodboldlandsholdet har Pione Sisto været fast mand i startopstillingen hver gang i mere end et år, men i de seneste to måneder er han begyndt at spille mindre og mindre i sin spanske klub, Celta Vigo.

Men den situation kan der blive ændret på nu. Da Sisto mandag var i flyet på vej til landsholdets træningslejr i Wales, blev Antonio Mohamed fyret som Celtas cheftræner, og portugiseren Miguel Cardoso blev udpeget som efterfølger.

- Det kan godt være, at det ændrer min situation nu, men i sidste ende er det op til mig selv at komme tilbage på holdet.

- Nu får jeg min fjerde træner i Celta, og der er flere gode ting ved at få en ny træner. Man kan altid lære noget nyt, for en ny træner ser fodbold på en anden måde, siger Pione Sisto.

Han var ikke decideret overrasket over, at hans nu tidligere cheftræner blev fyret, selv om Sisto ikke fik beskeden af klubben, men af landsholdskolleger.

- Der var mange, der snakkede dernede. Jeg havde hørt lidt rygter om det.

- Men jeg endte med at få det at vide af Martin Braithwaite, som havde hørt det fra Jonas Knudsen, siger Pione Sisto.

Siden den seneste landsholdssamling i oktober har Sisto kun spillet cirka 25 minutter i Primera Division og en halvleg i pokalturneringen.

I Celtas to seneste ligakampe var han ikke i truppen. Mens han i det ene tilfælde var fraværende af personlige årsager, er han noget mere uforstående over for, at han ikke var med i søndags mod Real Madrid.

- Jeg aner virkelig ikke, hvorfor jeg ikke var i truppen, siger Sisto.

Han er ikke bekymret for, at den begrænsede spilletid i Spanien også kan føre til en plads på bænken for landsholdet, som fredag møder Wales i Nations League.

- Jeg har også været med på landsholdet før, mens jeg ikke har spillet så meget i Celta Vigo. Der spillede jeg nogle gode landskampe, så jeg har også bevist over for Åge (Hareide, red.), at jeg godt kan præstere, selv om jeg ikke spiller for min klub.

- Jeg har selv skabt den tillid hos Åge, og jeg har snakket med ham og Jon Dahl, og vi ser heldigvis på tingene på samme måde, siger Pione Sisto.

Bortset fra VM-ottendedelsfinalen mod Kroatien er Pione Sisto startet inde i alle landskampe under Åge Hareide siden september 2017.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce