Annonce
Sport

Ny træner kan bringe Sisto tilbage på Celtas holdkort

Pione Sisto er fast mand på landsholdet, men i Celta Vigo har danskeren i det seneste uger været kørt over i en reserverolle.

Pione Sisto er gledet ud af Celta Vigos hold, men han frygter ikke for sin startplads på landsholdet.

På fodboldlandsholdet har Pione Sisto været fast mand i startopstillingen hver gang i mere end et år, men i de seneste to måneder er han begyndt at spille mindre og mindre i sin spanske klub, Celta Vigo.

Men den situation kan der blive ændret på nu. Da Sisto mandag var i flyet på vej til landsholdets træningslejr i Wales, blev Antonio Mohamed fyret som Celtas cheftræner, og portugiseren Miguel Cardoso blev udpeget som efterfølger.

- Det kan godt være, at det ændrer min situation nu, men i sidste ende er det op til mig selv at komme tilbage på holdet.

- Nu får jeg min fjerde træner i Celta, og der er flere gode ting ved at få en ny træner. Man kan altid lære noget nyt, for en ny træner ser fodbold på en anden måde, siger Pione Sisto.

Han var ikke decideret overrasket over, at hans nu tidligere cheftræner blev fyret, selv om Sisto ikke fik beskeden af klubben, men af landsholdskolleger.

- Der var mange, der snakkede dernede. Jeg havde hørt lidt rygter om det.

- Men jeg endte med at få det at vide af Martin Braithwaite, som havde hørt det fra Jonas Knudsen, siger Pione Sisto.

Siden den seneste landsholdssamling i oktober har Sisto kun spillet cirka 25 minutter i Primera Division og en halvleg i pokalturneringen.

I Celtas to seneste ligakampe var han ikke i truppen. Mens han i det ene tilfælde var fraværende af personlige årsager, er han noget mere uforstående over for, at han ikke var med i søndags mod Real Madrid.

- Jeg aner virkelig ikke, hvorfor jeg ikke var i truppen, siger Sisto.

Han er ikke bekymret for, at den begrænsede spilletid i Spanien også kan føre til en plads på bænken for landsholdet, som fredag møder Wales i Nations League.

- Jeg har også været med på landsholdet før, mens jeg ikke har spillet så meget i Celta Vigo. Der spillede jeg nogle gode landskampe, så jeg har også bevist over for Åge (Hareide, red.), at jeg godt kan præstere, selv om jeg ikke spiller for min klub.

- Jeg har selv skabt den tillid hos Åge, og jeg har snakket med ham og Jon Dahl, og vi ser heldigvis på tingene på samme måde, siger Pione Sisto.

Bortset fra VM-ottendedelsfinalen mod Kroatien er Pione Sisto startet inde i alle landskampe under Åge Hareide siden september 2017.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce