Annonce
Sport

Ny træner kan bringe Sisto tilbage på Celtas holdkort

Pione Sisto er fast mand på landsholdet, men i Celta Vigo har danskeren i det seneste uger været kørt over i en reserverolle.

Pione Sisto er gledet ud af Celta Vigos hold, men han frygter ikke for sin startplads på landsholdet.

På fodboldlandsholdet har Pione Sisto været fast mand i startopstillingen hver gang i mere end et år, men i de seneste to måneder er han begyndt at spille mindre og mindre i sin spanske klub, Celta Vigo.

Men den situation kan der blive ændret på nu. Da Sisto mandag var i flyet på vej til landsholdets træningslejr i Wales, blev Antonio Mohamed fyret som Celtas cheftræner, og portugiseren Miguel Cardoso blev udpeget som efterfølger.

- Det kan godt være, at det ændrer min situation nu, men i sidste ende er det op til mig selv at komme tilbage på holdet.

- Nu får jeg min fjerde træner i Celta, og der er flere gode ting ved at få en ny træner. Man kan altid lære noget nyt, for en ny træner ser fodbold på en anden måde, siger Pione Sisto.

Han var ikke decideret overrasket over, at hans nu tidligere cheftræner blev fyret, selv om Sisto ikke fik beskeden af klubben, men af landsholdskolleger.

- Der var mange, der snakkede dernede. Jeg havde hørt lidt rygter om det.

- Men jeg endte med at få det at vide af Martin Braithwaite, som havde hørt det fra Jonas Knudsen, siger Pione Sisto.

Siden den seneste landsholdssamling i oktober har Sisto kun spillet cirka 25 minutter i Primera Division og en halvleg i pokalturneringen.

I Celtas to seneste ligakampe var han ikke i truppen. Mens han i det ene tilfælde var fraværende af personlige årsager, er han noget mere uforstående over for, at han ikke var med i søndags mod Real Madrid.

- Jeg aner virkelig ikke, hvorfor jeg ikke var i truppen, siger Sisto.

Han er ikke bekymret for, at den begrænsede spilletid i Spanien også kan føre til en plads på bænken for landsholdet, som fredag møder Wales i Nations League.

- Jeg har også været med på landsholdet før, mens jeg ikke har spillet så meget i Celta Vigo. Der spillede jeg nogle gode landskampe, så jeg har også bevist over for Åge (Hareide, red.), at jeg godt kan præstere, selv om jeg ikke spiller for min klub.

- Jeg har selv skabt den tillid hos Åge, og jeg har snakket med ham og Jon Dahl, og vi ser heldigvis på tingene på samme måde, siger Pione Sisto.

Bortset fra VM-ottendedelsfinalen mod Kroatien er Pione Sisto startet inde i alle landskampe under Åge Hareide siden september 2017.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce