Annonce
Sport

Ny træner er grundig og satser først hårdt på defensiv plan:  Der er udsigt til stærkere blæst i Middelfart

Middelfarts Martin Conley arbejdede og sloges som altid. Her er han i duel med HIK's Berkay Mirac Sahin. Foto: Leif Rasmussen
Middelfart gå i hi i 2. division efter 17 kampe og kun en sejr efter 2-1-nederlaget til HIK på Færøvej. Dalum vandt 3-0 i Herlev og Carsten Hemmingsen overtager efter vinter et hold, der ligger nummer fire i 3. divisions oprykningsspil

FODBOLD: På den isnende åbne og forblæste kunstgræsbane på Færøvej i Middelfart lød jungletrommerne sagte om den nye træner Anders Jensen, der allerede begynder at træne med spillerne om en uge, når de lige har haft lidt fri og er kommet sig over den hårde behandling i landets tredjebedste række.

Han beskrives som en grundig type som Næsbys træner Kristoffer Johannsen, spiller gerne 3-4-3 eller 3-5-2. Spillerne skal lære at stå rigtigt i forsvaret, før han overhovedet vil have dem over midterlinjen. Wingbacks må gerne være bedre til at forsvare end at angribe, og han vil hellere vinde 1-0 end 4-1. Det sidste er selvfølgelig egentlig noget vrøvl, men man forstår, hvad der menes.

Der blæser altså nye vinde i Middelfart, der sagde farvel til interims-cheftræner Thomas Thinggaard med et nederlag på 2-1 hjemme mod HIK, der brugte de første 30 minutter af anden halvleg til at splitte hjemmeholdet ad.

Annonce

- Der er ikke noget at gøre ved det. Vi er bare ikke bedre, udbrød bestyrelsesformand Per Jørgensen, mens HIK's fine teknikere brugte den stærke modvind i anden halvleg til at få bæltbyens bedste på hælene.

Middelfart gav startplads til den store amerikaner og puertoricaner Lester Rolland Hayes III i front uden, at det gav andet end knubbede ord fra fra HIK-stopperne, når de fik en størrelse 49 i haserne eller han skubbede deres målmand i jorden, når bolden var langt væk. Amerikaneren har stadig ikke scoret for Middelfart, men har fremtvunget et par straffespark.

Bjerregaard skadet

André Bjerregaard var blevet skadet i ugens løb og kunne ikke udtages.

Men Middelfart begyndte egentlig bedst.

Denis Faglazics kraftfulde ryk gjorde lidt ondt på Hellerup-drengene, og han brændte selv en stor chance efter seks minutter, hvor bolden blev reddet på stregen og Mathias Præst heller ikke kunne omsætte returen.

I modsatte side så det meget godt ud, når Jonas Skytte og Jonas Villemoes kom ud over stepperne, men noget egentlig produkt blev det ikke til. Det så faktisk tilforladeligt ud ved pausen og Middelfart gik straks fra starten højt for at presse HIK'erne med vinden i ryggen.

HIK-stopper Mathias Ejlstrup Larsen var dygtig til at slå bolden langt som modtræk og endda ramme en mand, og lige pludselig var det gæsterne, som skubbede bolden rundt på banen. Hjemmeholdet mistede kræfter.

Alexander Lazarevic fik en pludselig chance for sine fødder, da Mathias Høgsholt dukkede sig i feltet, men den selvudnævnte HIK-organisator af offensiven blev for betuttet.

Annonce

Fik advarsel

Midt i halvleg fik Middelfart et nyt vink med en vognstang, da lynhurtige Abdou James Goddard slap fri, men Middelfart-keeper Casper Radza vandt mand-til-mand-duellen.

Men det var en stakket frist. En af HIK's bedste Oscar Høybye ventede tålmodigt på et overlap på sin egen venstre side, inden han huggede bolden op i hjørnet til 1-0 med tyve minutter tilbage.

Ret efter tog Middelfart Jonas Skytte ud og gik over til at spille med tre i bagkæden, men to minutter efter faldt hammeren, da Martin Conley mistede kuglen centralt og Abdou James Goddard igen forfulgte en lang bold, som Casper Radza tøvede med at løbe ud imod, indtil Goddard prikkede bolden forbi ham og lagde den i det forladte mål.

Middelfart fik en livline til sidst, da Marcus de Claville reducerede med otte minutter igen, men det rakte ikke. I overtiden havde Nicolai Frederiksen et spark med ryggen mod målet, der var tæt på at overraske HIK-keeper Sebastian Sørensen.

I sidste ende er de brutale cifre, at Middelfart har vundet en ud af 17 kampe i 2. division i en sæson, hvor målet var at komme med i divisionens oprykningsspil.

Nu skal den nye træner sørge for, at bæltbyen bliver i rækken. Til at begynde med.

Annonce

Dalum nr. fire

Dalum i 3. division overvintrer på en fin fjerdeplads blot et par mål foran lokalrivalerne fra Næsby.

Dalum var i Herlev og besejrede bundholdet med 3-0, som det allerede stod ved pausen. Det var såmænd dramatisk nok. Kristian Weber fik rødt kort midt i første halvleg, men da havde Frederik Humlegaard allerede scoret to gange for gæsterne.

Da Jacob Mikkelsen et minut før pausen øgede til 3-0, kunne Herlev ikke bruge overtallet til noget.

KAMPEN KORT

Fodbold, 2. division, Middelfart-HIK 1-2 (0-0)

Mål: 0-1 Oscar Høybye (70) sparker flot kuglen op i hjørnet efter et overlap mod et bakkende Middelfart-forsvar, 0-2 Abdou James Goddard (77) for en lang stikning og prikker bolden forbi en fremadstormende Casper Radza og scorer i tomt mål, 2-1 Marcus de Claville (83) spilles fri i venstre side og scorer sikkert.

Advarsler: Lester Rolland Hayes III, Middelfart (22), Martin Conley, Middelfart (43)

Middelfart (4-3-3) Casper Radza - Hanus Sørensen, Mathias Høgsholt, Mads Jørgensen, Jonas Skytte (75. Thomas Viggers) - Mathias Præst, Jacob Linnet, Martin Conley (90. Andreas Eriksen)  - Denis Fazlagic, Lester Rolland Hayes III (60. Nicolai Frederiksen), Jonas Villemoes (60. Marcus de Claville)

Bedste spiller, Middelfart: Mads Jørgensen.

Dommer: Sebastian Tornhøj Nielsen - fremragende ledelse.

Tilskuere: 120 på Færøvej.

Næste kamp: 2. division, 12. marts kl. 14.00, Aarhus Fremad-Middelfart.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Naboer til motorvej er endt i tvist med Vejdirektoratet: - Vi er villige til at gå i retten for det her

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Butiksejere raser over betalingsparkering: - Kommunen har trådt på os i årevis

Odense For abonnenter

Åbnede for seks år siden: Nu skal indfaldsvej i Odense bygges om for millioner

OB

Bashkim Kadrii: Det er det, jeg har efterlyst

Navne For abonnenter

41-årige Jens er enlig far, selvstændig og politiker: - Jeg var meget bange for at miste mig selv

Formand om milliardaftale: Det kan fastholde sygeplejersker

Kerteminde For abonnenter

'Grønnely-metoden' får hug fra flere sider: De løber en 'vanvittig' risiko, der kræver 'røv i bukserne' hos kommunen

Bagsiden

Sprogdoktoren: Bogstavet ”jod” – eller ”joj”

Faaborg-Midtfyn

Bentes brunsvigere blev et stort hit: Men nu er det slut - bageri lukker ned efter 26 år

DF: Danmarks Radio skal skæres voldsomt og blive meget bedre

Odense

Politikere beklager uskønt forløb i autisme-byggeri: - Ja, kommunen har fejlet - det er bare ikke godt nok

Odense For abonnenter

Letbanedirektør langer hårdt ud efter spansk hovedentreprenør: - For mig er det soleklart, hvem der har ansvaret

Fyn

Der var rå, brutal filmpremiere og kostumelegeplads, da Cafe Stiften inviterede 100 læsere på Boltinggaard Gods

Annonce