Annonce
Middelfart

Ny torvedag opstår: Oplev en række lokale specialiteter og snak med folkene bag

6. juni vil parkeringspladsen være fyldt med stande fra lokale ildsjæle, der viser deres varer frem. Idéen fik Maria Lindemann sidste år under sin barsel. Foto: Rasmus Henriksen
Efter længe at have haft et brændende ønske om at skabe en torvedag med lokale opstillere, er det nu lykkedes Maria Lindemann fra Vin & Vin, der venter spændt på præmieren 6. juni.
Annonce

Middelfart: Nordvestfyn er et skattekammer, når det kommer til lokale produkter. Det er bare ikke alle, der helt har opdaget det endnu.

Det mener Maria Lindemann, der er bestyrer hos Vin & Vin i Middelfart. Nu kan hun efter længere tids forberedelse afsløre, at et ny torvedag er en realitet og får præmiere lørdag 6. juni i tidsrummet 9.30 til 12.30.

- Det er nu hr. og fru Danmark har fokus på det lokale, så det er nu, vi kan tillade os for alvor at vise det frem og så håbe, at det bliver en vane at handle lokalt, også når verden bliver normal igen, siger Maria Lindemann.

For at hjælpe til den udvikling stiller Vin & Vin noget af deres store parkeringsareal ved Strandvejen 14 til rådighed for en række lokale producenter, der med stor glæde vil svare på spørgsmål.

- Man får mødt folkene bag varerne. Det er ikke bare en eller anden stor chokoladeproducent i en fabrikshal. Det er eksempelvis Rikke Kring fra Kring Chokolade, der står der, og det er hendes hænder, der har lavet produkterne, siger Maria Lindemann.

De stiller op på torvedagen

Wiingreen Coffee (Thomas Wiingreen)

Grønt Middelfart og Omegn (Mads Salling)

Kring Chokolade (Rikke Kring)

Gris & Gris (Kasper Østergaard)

Vin & Vin Middelfart (Maria Lindemann og Jacob Demant)

Deko by Ravn (Søren og Karen Ravn)

Annonce

Udnytter ikke ressourcer

Når man handler lokalt hjælper man ikke kun til, at butikkerne i området kan overleve, man støtter også klimaet, påpeger Maria Lindemann.

- Vi har så mange gode ressourcer rundt omkring. Hvorfor i alverden skal vi have et æble fra Spanien, når man kan få lækre æbler ude fra Roerslev. Vi bor så fantastisk og har så mange ressourcer, vi udnytter dem bare overhovedet ikke, mener Maria Lindemann.

Nu venter hun i spænding på, hvad gæster og opstillere synes om torvedagen, der, hvis det giver mening, kan blive en fast tradition.

- Det er mit håb, at det bliver tilbagevendende. Nu prøver vi 6. juni og ser, hvordan det går. Og hvis der er opbakning fra både publikum og standholdere, så er målet, at det fast skal være den første lørdag i måneden.

- På torvedagen vil man møde nogle mennesker, der smiler oprigtigt, fordi de får lov at arbejde med deres hobby til hverdag, siger Maria Lindemann. Foto: Rasmus Henriksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bevar naturen på Nyborgs volde

Coronavirus

Live: Professor opfordrer til at droppe daglige coronatal

GOG

Genlæs livebloggen: GOG tager den første titel i 13 år efter drama

Annonce