Annonce
Assens

'Støvsuger' til brunt og gråt vand på vej: Nye autocamperpladser med udsigt til Lillebælt står klar

Der er nye autocamperpladser på Assens Marina, der fra i sommer råder over 15 af slagsen. Flere af dem er ledige, lyder det. Foto: Daniel Kofoed.
Annonce

Nye pladser til autocampere og bedre muligheder for at komme af med beskidt vand på Assens Marina.

1 Flere pladser til autocampere

Her er ledige autocamperpladser i Assens. Foto: Daniel Kofoed.

Fem nye autocamperpladser er klar på Assens Marina til sejlere, der er gået på land - og andre med hang til havudsigt.

I alt råder marinaen over 15 pladser, og det er ifølge havneleder Alex Hansen fortsat en sideforretning, man har haft i omkring fire år.

- Det (efterspørgslen, red) er vokset, og når folk ikke kan komme på ferie i udlandet, så holder de lidt mere ferie her i landet. Vi har jævnt tre til syv stykker - lidt flere i weekenderne, og hvis det er godt vejr, siger havneleder Alex Hansen.

- De er kommet for at blive, og det udgør kun syv procent af gæstesejlerne fra bådene, men det er stadigvæk en god nebengeschæft, tilføjer han.

2 Ny legeplads

Assens Marina har taget en ny legeplads i brug. Foto: Daniel Kofoed.

Siden sidste sæson har marinaen etableret ny legeplads i samarbejde med Fonden for Fynske Bank.

Assens Marina skriver i regnskabet for 2018/2019, at fonden har bidraget med 100.000 kroner.

3 Ny toiletstøvsuger på vej

Drømmen er en benzinstander. Foto: Daniel Kofoed.

Assens Marina tager inden længe første spadestik til en ny pumpestander eller "støvsuger", der kan lette både og autocampere for beskidt toilet- og badevand.

- Det bliver lidt som en støvsuger, der suger toilettanke fra både, og så bliver det kørt direkte i kloakken. Flere og flere både får tanke på et par hundrede liter, og så kan vi følge med udviklingen, påpeger Alex Hansen.

- I dag kan autocamperne ikke komme af med det grå vand fra bruseren og køkkenvasken, som de må køre et andet sted hen. Men det kan de fremover, siger havnelederen.

Han uddyber, at projektet koster et par hundrede tusinde kroner, og det indebærer, at der skal laves sandfanger og pumpebrønde, så "støvsugeren" kan kobles på kloaknettet.

Marinaen har umiddelbart ikke andre større projekter på bedding den kommende tid. Dog er drømmen at få en benzinstander, da man i dag kun råder over en dieselstander.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Særbehandling – ikke lighed

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce