Annonce
Kerteminde

Ny tilbygning til Johannes Larsen Museet tager form: Rejsegilde på Fuglekassen

Marianne (tv) og Erling Skovsted (bagerst) er naboer til Johannes Larsen Museet, og det mødte begge spændte op til rejsegildet på Fuglekassen bagved. De er godt tilfredse med, hvordan projektet skrider frem. Foto: Mette Louise Fasdal

12. oktober står tilbygningen af Kaffehuset på Johannes Larsen Museet klar. Dermed får museets café plads til flere.

Kerteminde: Naboerne Marianne og Erling Skovsted var spændte på at se, hvad der gemte sig på den anden side af hegnet på Møllebakken i Kerteminde, og arkitekten Poul Ingemann havde også set frem til at opleve, hvad hans tegninger var endt ud i.

Fredag kunne Johannes Larsen Museet holde rejsegilde på udvidelsen af museets café, Kaffehuset. Snart får museets café plads til endnu flere gæster.

Faktisk er 12. oktober nu den dato, som afdelingsleder for museet, Mette Ladegaard Thøgersen, har bedt folk skrive i kalenderen, for den dag åbner Kaffehusets Fuglekassen, som tilbygningen er blevet navngivet.

Samtidigt får cafeen også et større - og mere funktionelt - køkken, som også giver personalet mere plads at bevæge sig på.

Som tidligere håndværker har nabo til Johannes Larsen Museet, Erling Skovsted, af nysgerrighed snydt lidt i ny og næ, før der var rejsegilde, og har derfor været inde og se, hvordan udvidelsen af cafeen skrider frem.

- Jeg synes, at det bliver virkelig flot, smiler han og kigger på bygningen bag sig.

Det samme synes Marianne Skovsted.

- Jeg synes, at det var lidt ærgerligt, at de gamle træer blev fældet, fordi der skulle skabes plads til arbejdsmaskiner, men når der går noget tid, så tænker jeg jo ikke over det mere. Og museet er nogle gode naboer, så jeg synes virkelig, at vi er blevet orienteret grundigt om byggeriet hele tiden, understreger hun.

Annonce
Fuglekassen får et stort fugleøjevindue, der vender ud mod Nordstranden. Foto: Mette Louise Fasdal

Et dragende vindue

Det er arkitekt, Poul Ingemann, der også står bag museets udstillingbygninger, der har tegnet udvidelsen af Kaffehuset, som kunne blive en realitet, da Ole Kirks Fond bevilligede et millionbeløb til projektet.

Arkitekten dukkede også op til rejsegildet og var ganske tilfreds med, hvordan bygningen kommer til at tage sig ud.

- Jeg synes godt, at jeg kan tillade mig at være lidt tilfreds, fortæller han og tilføjer, at han har bestræbt sig på, at det bliver en bygning, som ikke skjuler sig, men som heller ikke råber på for meget opmærksomhed.

Noget på bygningen kommer dog til at tiltrække folks opmærksomhed. For i tilbygningen, Fuglekassen, har Poul Ingemann fået den idé, at der kommer et stort rundt vindue, som vender ud imod Nordstranden.

- Vinduer er bare noget, som alle vender sig imod, og når noget er rundt, får det også vores opmærksomhed, forklarer han.

Samtidigt er der også et rundt hul i en fuglekasse - og således skal der naturligvis også være et fugleøjevindue i tilbygningen, som også får en stor terrasse ud til vandet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Assens For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

Annonce