Annonce
Nyborg

Ny stor musical-satsning på Bastionen

Her ses Mikkel Moltke Hvilsom tilbage i 2014, lige inden han blev færdiguddannet på Musicalskolen i Fredericia. Inden da var han med i flere stykker på Nyborg Voldspil, og han har efterfølgende haft roller på Det Ny Teater i København og Glassalen i Tivoli. Nu har han hovedrollen i opsætningen af Company på Bastionen. Arkivfoto: Søren Malmose.

Allerede nu kan teaterproduktionsselskabet Damby&Wahlers løfte sløret for endnu en musicalproduktion på Bastionen. Det er den humoristiske musical Company, med blandt andet Mikkel Moltke Hvilsom, Kurt Dreyer og Annette Heick på rollelisten.

Nyborg: Inden længe begynder teaterproduktionsselskabet Damby&Wahlers opsætning af musical End of the Rainbow på Bastionen. Men allerede nu har de løftet sløret for deres næste musicalopsætning. Det er komedie musicalen Company fra 1970, der kommer til spille på Bastionen i september og oktober.

- Vi er utrolig stolte over at kunne præsentere denne klassiker for publikum, og vi er ikke mindst stolte af det talentfulde og rutinerede hold af skuespillere og musicalperformere, der har sagt ja til at medvirke. Der er nogle fremragende sangere iblandt, som mange vil kende fra landets bedste musicalscener, udtaler producent og medejer af Damby&Wahlers Allan Wahlers i en pressemeddelelse.

Musicalens musik og lyrik er skrevet af den anderkendte komponist og sangskriver Stephen Sondheim, der blandt andet er kendt for at lave musik og tekst til musicalerne Into the Woods, Sweeney Todd og West Side Story. Både den originale opsætning af Company og produktionerne af musicalen gennem de seneste årtier har vundet adskillige priser.

Annonce

Tidligere voldskuespiller i hovedrollen

Det er den tidligere voldspilsskuespiller Mikkel Moltke Hvilsom, der har hovedrollen som den 35-årige singlefyr Robert, der gennem stykket gør sig tanker om hans forhold til kvinder og manglende evne til at forpligte sig til dem. Stykket foregår i episoder fra Roberts fortid med hans ekskærester, der er sammenkædet af en surprisefødselsdagsfest, som Roberts fem gifte vennepar holder for ham.

Blandt de resterende 13 medvirkende kan man finde kendte navne som Annette Heick, Nina Maria Lybæk-Hansen, der spillede Tommy Seebachs kone i msucialen Seebach, og Nyborgs egen sopran, Kiki Brandt. Også den tidligere voldspils-instruktør Kurt Dreyer har en rolle - han er jo for tiden filmaktuel i Hella Joofs Happy Ending.

Den rutinerede skuespillerinde Betty Glosted står for iscenesættelsen af Company. Inden længe har hun hovedrollen i Damby&Wahlers første produktion, End of the Rainbow, der har premiere 21. februar.

Company har premiere den 18. september og spiller frem til 13. oktober på Bastionen. Billetter kan købes på Bastionens hjemmeside, og de koster mellem 200 og 465 kroner. Billetterne kan købes fra mandag 7. januar.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

- Vi ved godt, det er ulovligt: Derfor parkerer varebilerne midt på fortovet

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce