Annonce
Middelfart

Ny stafet: Kongebroløbet vil have fat i virksomhederne

Billedet er fra 2016, hvor 350 deltog i løbet. Den første udgave af Kongebroløbet var i 1977, og nu er nye kræfter sat ind på at revitalisere løbet som en stafet ikke mindst for firmaer. Foto: Jesper Gimbel
Det traditionsrige motionsløb ændres til et stafetløb for alle, der kan samle et hold på fire personer, som hver løber fem kilometer. Tiltaget skal revitalisere Kongebroløbet og imødekomme et længe næret ønske fra kommunens virksomheder om en event, der kan samle personalegrupper til aktivitet udenfor arbejdstiden.

Middelfart: En firmastafet med fire mand på holdet, der hver løber fem kilometer - og slutter af med mad og hygge i sommervarmen.

Det lyder som et koncept, der er set før. DHL-stafetten er blevet et landsdækkende fænomen med netop de konditioner.

Men nu går Middelfarts traditionsrige motionsløb Kongebroløbet i samme retning.

29. august bliver der start og mål på Middelfart Stadion til et løb, der er omdøbt til "Kongebroløbet - den store stafet". Formålet er dels at revitalisere motionsløbet, der har kæmpet med dalende antal deltagere gennem flere år, dels at skabe et længe efterspurgt event for ikke mindst kommunens mange virksomheder, som giver medarbejderne mulighed for at være aktive sammen udenfor arbejdstiden.

Annonce

Kongebroløbet - den store stafet

Løbes tordag 29. august klokken 17.30 med start og mål på Middelfart Stadion.

Man tilmelder sig i hold på fire og kan vælge at løbe hver fem kilometer.

En gå-rute på seks eller ni kilometer kan også vælges - så går hele holdet samtidig.

Pris: 875kr for fire deltagere inklusiv mad og en vand, øl eller et glas vin og mulighed for bordreservation i et af teltene.

Når du tilmelder dig, kan du vælge mellem mad fra Kitzchen, Fjelstedskovkro og Slagteren på Odensevej.

Tilmelding via https://www.sportstiming.dk/event/6447

Ruterne:

Løb: Ruten er 5 km. Starter på stadion og går ned gennem Kongebroskoven ind til byen, hvor deltagerne løber gennem kvarteret ved Gammel Havn og videre ad den flotte sti langs med vandet til Kongebrogården. Herfra snor ruten sig rundt gennem skoven og tilbage til Stadion og det sidste stykke gennem kvarteret ved Julievej. En afvekslende og meget smuk rute, der forbinder skov og by med stien langs med Lillebælt.

Walk: Ruten er 6 eller 9 km. Deltagerne skal først beslutte sig ude på ruten, hvor langt de ønsker at gå. Holdene starter sammen og går turen sammen. Ruten går ud i dyrehaven og kommer retur langs vandet tilbage til stadion.

Brobygning Middelfart er med

- Kongebroløbet er et smukt løb, hvor alle kan være med – og det viser Middelfart fra sin bedste side Derfor er vi i år – via arbejdet med Brobygning Middelfart - gået sammen med Middelfart Firma og Familieidræt om at udvikle løbet, så endnu flere får øjnene op for det. Blandt andet de mange virksomheder, der ligger i kommunen, som forhåbentlig har lyst til at tage deres medarbejdere med til en hyggelig aften, siger borgmester Johannes Lundsfryd Jensen, der også er formand for Brobygning Middelfart.

Det var netop en række virksomhedsledere i kommunen, der var med til at pege på mulighederne i løbet.

- Vi er flere arbejdspladser i området, som bruger forskellige løb som anledning til at samle vores medarbejdere og være sammen på en anden måde, end vi er til hverdag, fortæller Kim Svaneborg Pedersen, der er direktør i virksomheden Pettinaroli og formand for Middelfart Erhvervsråd og fortsætter:

- Men hvorfor køre langt efter det, når vi har så gode rammer i baghaven? Med nyfortolkningen af Kongebroløbet får vi mulighed for at være sammen - og samtidig vise de medarbejdere, der pendler til byen, hvad Middelfart også er. Jeg håber og tror på, at vi den 29. august får en dejlig sensommeraften på stadion, siger han.

Løbet bliver langtidsholdbart

Fællesskab og motion i de smukke omgivelser i skovene ved Lillebælt. Det har gennem mere end 40 år været essensen af Kongebroløbet, som Middelfart Firma og Familieidræt afviklede første gang i 1977. Og det er fortsat samvær og sved på panden, der er i fokus, når løbet i år skifter navn til ”Kongebroløbet – den store stafet” og rykker fra lørdag til torsdag aften.

Formanden for MFFI, Bjarne Vagn Madsen, ser revitaliseringen som en mulighed for, at Kongebroløbet består i mange år fremover.

- Det er et traditionsrigt løb, men der skal også fornyelse til. Der er ændret på ruterne og tidspunktet - og tilføjet muligheden for at gå, men essensen af løbet – at være sammen – er som den hele tiden har været, konstaterer Bjarne Vagn Madsen.

Når man tilmelder sig løbet, hvad enten man er fra en virksomhed, en forening eller blot en flot venner eller familie, er der mad med i prisen. Den kan man indtage efter løbet i telt på stadion.

Medarrangør er i øvrigt Lillebælt Halvmarathon, hvor løbsleder Mads Stryhn kan spille ind med sin store erfaring med at skabe løb, der samler mange mennesker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce