Annonce
Faaborg-Midtfyn

Ny skoleleder havde første skoledag på Broskolen

Lars Breinholt Søndergaard kommer med en solid bagage i form af stor ledererfaring fra både uddannelse og tidligere ansættelser. Foto: Sandra Goldek
Lars Breinholt Søndergaard er ny skoleleder på Broskolen i Årslev og Rolfsted. En stilling, som ifølge ham selv, er hans drømmestilling. Mandag morgen hilste han for første gang på de mange spændte elever og deres forældre.
Annonce

Årslev: Flagene var mange og smilene store, da elever, forældre og lærere mandag samledes foran Broskolens afdeling i Årslev for at byde velkommen til en masse nye elever og fejre den første skoledag.

Men også et nyt voksent ansigt var at spotte på denne solrige morgen. Lars Breinholt Søndergaard er nemlig ny leder på skolen, og han var ekstra spændt på denne helt særlige dag og havde glædet sig til at hilse på Broskolens elever, som han nu er styrmand for.

På grund af coronasituationen var det kun muligt at samles ude foran skolen, men solen skinnede fra en skyfri himmel, og humøret var højt blandt de nye 0. klasseselever og eleverne i nu 1. klasse.

Den nye skoleleder byder velkommen til de mange nye som nuværende elever og deres forældre. Foto: Sandra Goldek

Stående på en trækasse og med solens stråler skinnende ned i ansigtet, skulle den nye skoleleder i dag præsentere sig selv og byde velkommen til de mange nye elever og deres forældre.  Lars Breinholt Søndergaard har mange års erfaring som skoleleder og chef, så dét at stå på en ølkasse foran mange mennesker, er noget, han er vant til.

Flagene var sat op og prydede hegnet foran skolen, så eleverne fik en festlig velkomst på den første skoledag. Foto: Sandra Goldek
Annonce

Det perfekte match

Lars Breinholt Søndergaard overtager stillingen som skoleleder for Broskolen i Årslev og Rolfsted, efter Flemming Mortensen valgte at gå på pension efter hele 16 år som skoleinspektør.


Jeg kommer fra et godt job, og et job, som jeg har været rigtig glad for, så jeg har kunnet tillade mig at være kræsen. Og det har jeg været.

Lars Breinholt Søndergaard.


Da stillingen blev slået op, var Lars Breinholt Søndergaard ikke et sekund i tvivl om, at det var nu, han skulle slå til.

- På alle måder syntes jeg, at det ville være et fantastisk match. Jeg kendte til Broskolen og vidste, at det var en rigtig god skole, der var kendt for at levere nogle flotte resultater og for at have høje, faglige ambitioner. Jeg så også en masse videoer af forældre, der fortalte, at de var rigtig glade for at sende deres børn i skole på Broskolen. Og det var lige netop sådan en skole, jeg gerne ville være leder for, fortæller han.

Lars Breinholt Søndergaard har ligeledes høje ambitioner til sig selv og sit arbejde, og han var derfor sikker på, at stillingen som skoleleder for Broskolen ville være det perfekte match.

- Jeg kommer fra et godt job, og et job, som jeg har været rigtig glad for, så jeg har kunnet tillade mig at være kræsen. Og det har jeg været, fortæller den nyslåede skoleleder med et smil.

En stor sidegevinst ved sit nye job, som Lars Breinholt Søndergaard selv betegner som drømmejobbet, er, at han nu ikke har så langt at køre på arbejde. Han har de seneste fem år brugt 3-5 timer om dagen i bilen på at komme til og fra arbejde. Med bopæl i Odense SØ sparer den nye skoleleder mange timer i bilen, som han nu kan bruge på andre gøremål.

Blå bog: Lars Breinholt Søndergaard

Oprindelig fra Nordjylland, nu bosat i Odense SØ med sin hustru og tre hjemmeboende børn.

Tiltrådte 3. august som ny skoleleder på Broskolen i Årslev og Rolfsted.

Kommer fra en stilling som institutchef for læreruddannelsen på UC Syd.

Har samlet seks års erfaring som skoleleder på Sønderskov-Skolen i Sønderborg og skoleinspektør på en mindre skole i Aabenraa Kommune.

Har en diplom-uddannelse i ledelse og en master i offentlig ledelse. Læser i øjeblikket en kandidatuddannelse i pædagogik i sin fritid.

Med flag og sang blev de nye elever, som starter i 0. klasse, hilst velkommen af de nuværende elever. Foto: Sandra Goldek
Annonce

Vil bevare elevers lyst til at lære nyt


Der er ikke nogen, der kan skabe en god skole selv. En god skole er noget, man skaber sammen.

Lars Breinholt Søndergaard.


For Lars Breinholt Søndergaard består hans fornemste opgave i at sørge for, at børnene lærer så meget, som de overhovedet kan i den tid, de er på Broskolen. Elevernes optimisme og lyst til at lære nyt, er derfor altafgørende, mener skolelederen.

- 0. klasseseleverne står og tripper og kan næsten ikke vente med at komme i skole, men sådan ser det ikke altid ud hos de ældste skoleelever. Den glæde, eleverne har ved at lære nyt, når de starter i skole, vil jeg arbejde ihærdigt for, at de også har, når de skal videre i livet. Det er meget vigtigt for mig, at eleverne kommer herfra med en stor lyst til at lære nyt, siger Lars Breinholt Søndergaard.

Skolelederen håber på, at der fra elever, lærere og forældre er høje forventninger til ham som leder af skolen, men selvom han er en erfaren mand inden for sit felt, kan han ikke klare opgaven alene.

- Der er ikke nogen, der kan skabe en god skole selv. En god skole er noget, man skaber sammen, uddyber han.

Lars Breinholt Søndergaard fortæller videre, at disse ord er nogle, man kommer til at høre ham sige mange gange, og at han kommer til at mene det, hver eneste gang, han siger det.

Annonce

Corona - skolen løfter opgaven i flok

At klare en opgave i fællesskab er også noget, som lærerne og eleverne på Broskolen har været gode til under coronakrisen. Her tog man sagen i egen hånd fra dag 1, hvor udendørsarealerne straks blev taget i brug. Alt er sat i system, så skolen overholder de gældende retningslinjer efter skolestart.

Klasserne og de forskellige klassetrin blandes så vidt muligt ikke, og lærerne vil fortsat sørge for, at eleverne får vasket hænder ofte. Hver enkelt klasse bliver opfattet som en slags familie og har fået tildelt deres eget toilet. Desuden sørger Faaborg-Midtfyn kommune for, at der er kommet ekstra rengøring på skolerne.

Coronasituationen er derfor ikke den største bekymring hos den nye skoleleder. Han kommer fra en chefstilling på en uddannelsesinstitution, som også har håndteret Covid-19, og han har derfor prøvet kræfter med at komme med løsninger på en situation som corona.

Ledelsesteamet på Broskolen har haft nogle gode drøftelser om den nuværende coronasituation, og han tror på, at de nok skal få løftet opgaven i flok. Men lige nu ser Lars Breinholt Søndergaard mest af alt frem til at møde eleverne og lære sine nye kollegaer at kende, og han glæder sig til at komme rigtigt i gang med sit nye job.

- Jeg kan ikke mindes, at jeg nogensinde har været så glad for at stå op om morgenen og tage på arbejde. Jeg har savnet folkeskolen og at mærke, at der er liv og glade børn. Så jeg glæder mig enormt meget, fortæller den nye skoleleder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Fødselarens fine gæst tog regn og blæst med humør - kronprinsessen fik hilst på broen til lands og til vands

Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Annonce