Annonce
Indland

Ny sigtelse: Dansker i Sydafrika bestilte drab på ekskone

Dansker, der havde 21 dele af kvindelige kønsorganer gemt i sin fryser, mistænkes for at have bestilt et drab.

Den 63-årige dansker, der i Sydafrika er anklaget for at have afskåret kvinders kønsdele og opbevaret dem i sin fryser, kan nu føje lejemord til den stribe af sigtelser, som er rejst mod ham.

Det skriver Ekstra Bladets netavis.

I retsmøder onsdag og torsdag, hvor det skal afgøres, om han kan løslades mod kaution, er det kommet frem, at han nu også er sigtet for at have bestilt drabet på sin ekskone.

Den 28-årige kvinde blev den 20. oktober skudt ned med fire skud foran sit hjem i kongeriget Lesotho, der er helt omgivet af Sydafrika.

Med drabet på ekskonen, der skete mens den 63-årige sad bag tremmer, mistede politi og anklagemyndighed deres vigtigste vidne mod danskeren.

Manden er i forvejen sigtet for flere tilfælde af vold, produktion og distribution af børneporno, flerkoneri og for at have opbevaret væv fra flere levende eller døde personer i hjemmet i Bloemfontein.

I torsdagens retsmøde gennemgik anklageren ekskonens skilsmissepapirer, skriver det lokale medie Netwerk24 ifølge eb.dk.

Den unge kvinde har i en tidligere udtalelse til sin advokat fortalt om et turbulent forhold, hvor hun ad flere omgange blev truet på livet af den 63-årige danske våbenhandler.

I skilsmissebegæringen fortæller ekskonen også, hvordan hun ufrivilligt blev omskåret i parrets hjem i Bloemfontein og efterfølgende fandt flere billeder af blottede kvinder på sin mands kamera.

Den 28-årige kvinde har tidligere fortalt til Ekstra Bladet, hvordan danskeren bedøvede hende inden han foretog skamferingen i parrets seng.

Manden har forklaret, at det var hans kone, der førte kniven ved omskæringer af kvinder. Men en efterforsker ved politiet har sagt, at man er i besiddelse af en videooptagelse, der viser danskeren udføre et indgreb på en kvinde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce