Annonce
Danmark

Ny service: Få rabat på restauranten på 30 sekunder

Restaurant Mmoks i Odense er med i det nye tilbud, hvor restauratøren fastsætter en rabat til gæster, som bestiller sent på dagen eller i sidste øjeblik. De fleste restauranter har ledige borde hver aften, og med et ekstra dagligt bord kan restauratøren hente et større overskud. Medarbejderne og de faste udgifter er betalt, ifølge iværksætter Søren Aarhus. Arkivfoto: Robert Wengler

Iværksættere fra Odense og Kolding er klar til at erobre Jylland og Fyn ved at sikre forbrugerne restaurantoplevelser med rabat op til sidste minut.

Ny app: Gotable hedder en ny service til mobiltelefonen, som sikrer restauratørerne fyldte borde og rabat til gæsterne ved reservation af borde i sidste øjeblik.

Med et par tryk på mobiltelefonen bliver først gæster i Odense og siden jyderne i stand til at finde ledige borde frem til sidste minut med en rabat, som restauratøren fastsætter på dagen.

Søren Aarhus arbejder som forretningsudvikler i Odense Robotics under Udvikling Fyn, men går sammen med it-udvikleren Metin Barut fra Nordic Media i Kolding i luften med deres egen startup Gotable i samarbejde med foreløbig tre restauranter.

Iværksætterne tilbyder større omsætning til restauratørerne, rabat til gæsterne og bedre restaurantoplevelser i først Odense og siden Aarhus og Aalborg.

- Vi har som restaurantgæster ændret adfærd, så seks ud af 10 nu bestiller bord samme dag og ikke som tidligere et par dage i forvejen. De fleste restauratører står med ledige borde om aftenen og kan i løbet af dagen lægge dem ud med rabat på Gotable, så gæsten kan reservere et bord med rabat frem til få minutter før middagen:

På 30 sekunder med tommelfingeren på mobiltelefonen, mens man holder for rødt lys på sin cykel på vej ind til byen, forklarer Søren Aarhus.

Annonce

Kort om Gotable

Iværksætterne Søren Aarhus og Metin Barut har brugt 50.000 kroner til blandt andet advokat og markedsføring foruden en masse fritid på den digitale platform Gotable. Makkerparret ser et marked for at sikre gæster billig mad og restauratøren fyldte borde på de 4000 restauranter i provinsen.Hvert år åbner 700 restauranter i Danmark, mens 400 lukker, og især Odense har oplevet en kraftig vækst på restaurantscenen de senere år. Omsætningen på danske restauranter er vokset med 44 procent fra 2009 til 2015 og er i dag på omkring 21 milliarder kroner.

En række aktører som Dinnerbooking og Just-Eat formidler kontakt mellem gæster og restauranter. Early Bird og Restaurant2Night tilbyder som Gotable rabat på sene bestillinger på deres hjemmesider eller app i primært København, men også hos enkelte restauranter i Aarhus og Kolding.

Restaurant Mmoks i Odense er med i det nye tilbud, hvor restauratøren fastsætter en rabat til gæster, som bestiller sent på dagen eller i sidste øjeblik. De fleste restauranter har ledige borde hver aften, og med et ekstra dagligt bord kan restauratøren hente et større overskud. Medarbejderne og de faste udgifter er betalt, ifølge iværksætter Søren Aarhus. Arkivfoto: Michael Bager
Restaurant Mmoks i Odense er med i det nye tilbud, hvor restauratøren fastsætter en rabat til gæster, som bestiller sent på dagen eller i sidste øjeblik. De fleste restauranter har ledige borde hver aften, og med et ekstra dagligt bord kan restauratøren hente et større overskud. Medarbejderne og de faste udgifter er betalt, ifølge iværksætter Søren Aarhus. Arkivfoto: Robert Wengler

Billigt måltid til studerende

Han og Metin Barut har spurgt knap 600 restaurantgæster om deres restaurantvaner, og ifølge Søren Aarhus er Gotable fleksibelt for erhvervsfolk, som ofte spiser ude, og et effektivt værktøj for studerende, som ønsker et billigere måltid.

Gotable er udviklet til mobiltelefonen, og brugerne kan fra lørdag klikke sig ind på et kort på appen og se restauranternes tilbud. Søren Aarhus stiller lørdag op til konferencen Tedx Odense med en elevator-tale om, hvorfor restauranter og gæster skal bruge den nye app.

Restaurantbranchen er vokset med 44 procent siden finanskrisen, og appen skal være en kvik indgang til de 4000 restauranter i provinsen. Nemt og bekvemt.

- Gotable er den nemmeste måde at bestille bord på. Du skal ikke ind og tjekke fire-fem hjemmesider, og som danskere elsker vi især én ting: At få et godt tilbud, konstaterer Søren Aarhus.

Klassisk og sushi

I Odense er Restaurant Cro'n, Mmoks og sushi-restauranten Modo indtil videre med, og det er helt op til restauratøren at fastsætte rabatten for sidste minuts-bestillinger frem til aften alt efter tidspunkt og ugedag.

Gotable tager ni procent af bordets omsætning i såkaldt fee, og ifølge Søren Aarhus kan en restauratør på en god mellemklasserestaurant hente 140.000 kroner på et år med et booket bord om dagen. Omsætningen er interessant, da faste udgifter fylder tre fjerdedele af regnskabet på en restaurant, hvor de fleste må leve med et meget lille overskud - faktisk 0,7 procent ifølge Horesta.

Iværksætteren fik ideen til Gotable for otte år siden, da han rejste rundt i Australien med sin kone og bookede et hotelværelse i Melbourne via en hjemmeside med rabat på sidste minuts-bestillinger. Og han er ikke nervøs for de to konkurrenter Early Bird og Round2night, som har eksisteret i primært København i nogle år.

- Vi adskiller os på fleksibilitet og forretningsmodel ved at møde restauratørerne i øjenhøjde, når vi går ind i Aarhus og Aalborg, og vi har et marked på 21 milliarder, så jeg ser deres eksistens som et proof-of-business, konstaterer Søren Aarhus.

Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Fyn

Politiet: Giv os flere tip om Mark

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce