Annonce
Sport

Ny selvtillid skal sikre Hobro vital sejr i lokalbrag

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Det handler om antallet af overlevelseschancer for Hobro, når holdet fredag jagter tre point ude mod AaB.

Med hjemmesejren på 3-2 over Vendsyssel i seneste spillerunde i Superligaen gav Hobro sig selv en mulighed for at kunne gå ind til de afgørende playoffkampe om nedrykning med en ekstra livline.

Det kræver dog en sejr ude mod AaB fredag aften, samtidig med at Randers kan tage point fra netop Vendsyssel.

Men selvtilliden og humøret i Hobro-lejren har løftet sig markant efter sejren mod Vendsyssel.

- Det har det helt sikkert. Det er jo det, tre point kan. Det giver lige et spark til humøret i omklædningsrummet og et boost til selvtilliden, som vi forhåbentligt kan udnytte i Aalborg, siger Jesper Bøge til klubbens hjemmeside.

Derfor mener han også, at holdet er i en forfatning trods en svær sæson, hvor der er begrundet håb om at kunne vinde ude mod AaB.

- Vi har haft nogle gode kampe imod dem. Det har været to tætte kampe her i foråret, der er endt uafgjort begge gange. Så jeg satser og håber på, at vi kan nappe de tre point, siger Jesper Bøge.

Der er stor forskel på at blive nummer tre eller fire i sin nedrykningsslutspilgruppe. Faktuelt er forskellen, om man får en ekstra chance for at dumme sig.

Nummer tre i gruppen skal møde nummer tre fra den anden nedrykningsslutspilsgruppe over to kampe om at blive i rækken.

Taberen er dog ikke ude endnu. Taberen af den kamp skal over to kampe møde nummer tre fra 1. division i en duel om en plads i næste sæsons Superliga.

Slutter man derimod nummer fire i sin nedrykningsslutspilsgruppe, skal man møde fireren fra den anden gruppe i en direkte duel om nedrykning over to kampe.

Taber man, er man ude. Vinderen får chancen for at blive i Superligaen, hvis nummer to fra 1. division kan besejres over to kampe.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce