Annonce
Nyborg

Ny saltvandsindsprøjtning på vej til svømmehal

Renoveringen af omklædningsrummene har taget længere tid end forventet. Og det betyder manglende billetindtægter for svømmehallen. Arkivfoto: Kasper Riggelsen
Nyborg Svømme- og Badeland har udsigt til et nyt tilskud på 600.000 kroner. Det sker som plaster på såret for manglende billetindtægter efter den seneste forsinkelse på ombygningen.
Annonce

Nyborg: Som tidligere omtalt i Fyens Stiftstidende er ombygningen af Nyborg Svømme- og Badeland løbet ind i endnu en forsinkelse.

Byggeriet skulle have været afsluttet i 2019, men ifølge den seneste prognose åbner svømme- og badelandet først gæster i februar næste år.

Derfor har et enigt Kultur- og Fritidsudvalget anbefalet at udbetale 600.000 kroner til Nyborg Idræts- og Fritidscenter.

Det sker som et plaster på såret for den tabte indtjening fra betalende gæster i årets to første måneder.

Det nye tilskud kommer oven i de 2,1 millioner kroner, der var givet til samme formål i 2018 og 2019, så det samlede beløb op på 2,7 millioner kroner.

De 600.000 kroner er delt i to, så der til januar gives de første 300.000 kroner, de sidste 300.000 til februar.

Formanden i Kultur- og Fritidsudvalget, Erik Rosengaard (V), ser ikke nogen anden løsning.

- Da vi gik i gang, vidste vi godt, at det ville gå ud over indtægterne, når de ikke havde åbent. Så der er ikke så meget andet at gøre. Vi skal være sikre på, at økonomien hænger sammen, forklarer han.

Pengene bliver taget fra kommunens driftsreserve for 2020. Hvis Nyborg Svømme- og Badeland får nok besøgende, når de efter planen åbner til foråret, vil Nyborg Idræts- og Fritidscenter skulle tilbagebetale en del af beløbet.

Annonce

Klar til maleren

Efter den seneste omgang forsinkelser på byggeriet er centerleder Keld Arentoft sikker på, at tidsplanen ikke skrider yderligere.

Derfor er han heller ikke bekymret for, at Nyborg Idræt- og Fritidscenter bliver nødt til at sende en ny anmodning om flere penge. Senest har der været fugt i nogle gasbetonvægge, men det skulle være ordnet.

- Det er tørret ud. Maleren kunne ikke gå i gang, fordi væggene ikke var tørre, men nu har han været i gang i 14 dage, fortæller Keld Arentoft.

Under forsinkelserne har Nyborg Idræt- og Fritidscenter spændt livremmen, så budgettet kan balanceres med de tilførte midler.

- Vil gerne rose idrætscentret for deres ageren i 2019. De har virkelig gjort meget for at spare, så på den led fortjener de ros i den turbulente tid, det har været, siger Erik Rosengaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kostede en kvart million: Fem influencere hyret til at lokke turister til Fyn på Instagram

Annonce