Annonce
Nyborg

Ny saltvandsindsprøjtning på vej til svømmehal

Renoveringen af omklædningsrummene har taget længere tid end forventet. Og det betyder manglende billetindtægter for svømmehallen. Arkivfoto: Kasper Riggelsen
Nyborg Svømme- og Badeland har udsigt til et nyt tilskud på 600.000 kroner. Det sker som plaster på såret for manglende billetindtægter efter den seneste forsinkelse på ombygningen.

Nyborg: Som tidligere omtalt i Fyens Stiftstidende er ombygningen af Nyborg Svømme- og Badeland løbet ind i endnu en forsinkelse.

Byggeriet skulle have været afsluttet i 2019, men ifølge den seneste prognose åbner svømme- og badelandet først gæster i februar næste år.

Derfor har et enigt Kultur- og Fritidsudvalget anbefalet at udbetale 600.000 kroner til Nyborg Idræts- og Fritidscenter.

Det sker som et plaster på såret for den tabte indtjening fra betalende gæster i årets to første måneder.

Det nye tilskud kommer oven i de 2,1 millioner kroner, der var givet til samme formål i 2018 og 2019, så det samlede beløb op på 2,7 millioner kroner.

De 600.000 kroner er delt i to, så der til januar gives de første 300.000 kroner, de sidste 300.000 til februar.

Formanden i Kultur- og Fritidsudvalget, Erik Rosengaard (V), ser ikke nogen anden løsning.

- Da vi gik i gang, vidste vi godt, at det ville gå ud over indtægterne, når de ikke havde åbent. Så der er ikke så meget andet at gøre. Vi skal være sikre på, at økonomien hænger sammen, forklarer han.

Pengene bliver taget fra kommunens driftsreserve for 2020. Hvis Nyborg Svømme- og Badeland får nok besøgende, når de efter planen åbner til foråret, vil Nyborg Idræts- og Fritidscenter skulle tilbagebetale en del af beløbet.

Annonce

Klar til maleren

Efter den seneste omgang forsinkelser på byggeriet er centerleder Keld Arentoft sikker på, at tidsplanen ikke skrider yderligere.

Derfor er han heller ikke bekymret for, at Nyborg Idræt- og Fritidscenter bliver nødt til at sende en ny anmodning om flere penge. Senest har der været fugt i nogle gasbetonvægge, men det skulle være ordnet.

- Det er tørret ud. Maleren kunne ikke gå i gang, fordi væggene ikke var tørre, men nu har han været i gang i 14 dage, fortæller Keld Arentoft.

Under forsinkelserne har Nyborg Idræt- og Fritidscenter spændt livremmen, så budgettet kan balanceres med de tilførte midler.

- Vil gerne rose idrætscentret for deres ageren i 2019. De har virkelig gjort meget for at spare, så på den led fortjener de ros i den turbulente tid, det har været, siger Erik Rosengaard.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Nyborg

Tyv på spil i Ullerslev-Centret

Annonce