Annonce
Assens

Ny S-spidskandidat: Medlemmer har det sidste ord

Hvilket navn skal stå øverst på listen, når Socialdemokratiet går til kommunalvalg i 2021? Det skal partiets medlemmer i Assenskredsen beslutte. Arkivfoto: Andreas Bang Kirkegaard

I næste uge holder Socialdemokratiet i Assenskredsen samtaler med fire-fem personer, som kan se sig selv være partiets næste spidskandidat.

Den post bliver ledig, fordi Charlotte Vincentz Petersen har meddelt, at hun ikke vil være spidskandidat, når der er valg igen i 2021.

Efter samtalerne bliver det i første omgang Assenskredsens fire partiforeningers opgave at udpege en kandidat - sandsynligvis efter en ekstraordinær generalforsamling i hver forening, forklarer Jacob Schreiner, der er formand for Assenskredsen.

Det betyder, at der kan komme mellem en og fire kandidater i spil.

- Hvis nu de fire partiforeninger indstiller den samme person, så er det jo meget nemt. For så er det sådan, det er. Så er der opbakning til den person.

- Men vi har fire partiforeninger, så vi kan ryge ud i, at der kommer fire kandidater. En fra hver partiforening. Så holder vi en urafstemning blandt medlemmerne, der bestemmer hvem partiets spidskandidat skal være.

Annonce

Urafstemninger

Jacob Schreiner forestiller sig, at hvis der kommer fire kandidater, så holder man to urafstemninger.

- I den første vil man eliminere nummer tre og fire – hvis der er fire kandidater - og i anden omgang vælger man mellem de to sidste. Med mindre der er en, der i første omgang får 50 procent af stemmerne, og så er det givet, siger kredsformanden, som ser en urafstemning som en god ting.

- Det vil være positivt, for vi har helt sikkert nogle gode kandidater.

Jacob Schreiner håber, at partiforeningernes kandidater kan være valgt i starten af december, så en urafstemning kan finde sted straks i det nye år.

- Jo før vi kan få sat navn på vores nye spidskandidat, jo bedre. Men samtidig skal det også være en ordentlig proces, hvor alle er med og har sig selv med i det, og hvor det er en positiv proces.

Hvis den nye spidskandidat allerede sidder i byrådet, er det forventningen, at byrådsgruppen konstituerer sig, så vedkommende også bliver gruppeformand.

Hvis spidskandidaten ikke er i byrådet, skal byrådsgruppen sammen med kredsbestyrelsen og spidskandidaten lave en plan for, hvordan vedkommende kan blive profileret frem mod valgkampen i 2021.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce