Annonce
Assens

Ny S-spidskandidat: Medlemmer har det sidste ord

Hvilket navn skal stå øverst på listen, når Socialdemokratiet går til kommunalvalg i 2021? Det skal partiets medlemmer i Assenskredsen beslutte. Arkivfoto: Andreas Bang Kirkegaard
Annonce

I næste uge holder Socialdemokratiet i Assenskredsen samtaler med fire-fem personer, som kan se sig selv være partiets næste spidskandidat.

Den post bliver ledig, fordi Charlotte Vincentz Petersen har meddelt, at hun ikke vil være spidskandidat, når der er valg igen i 2021.

Efter samtalerne bliver det i første omgang Assenskredsens fire partiforeningers opgave at udpege en kandidat - sandsynligvis efter en ekstraordinær generalforsamling i hver forening, forklarer Jacob Schreiner, der er formand for Assenskredsen.

Det betyder, at der kan komme mellem en og fire kandidater i spil.

- Hvis nu de fire partiforeninger indstiller den samme person, så er det jo meget nemt. For så er det sådan, det er. Så er der opbakning til den person.

- Men vi har fire partiforeninger, så vi kan ryge ud i, at der kommer fire kandidater. En fra hver partiforening. Så holder vi en urafstemning blandt medlemmerne, der bestemmer hvem partiets spidskandidat skal være.

Annonce

Urafstemninger

Jacob Schreiner forestiller sig, at hvis der kommer fire kandidater, så holder man to urafstemninger.

- I den første vil man eliminere nummer tre og fire – hvis der er fire kandidater - og i anden omgang vælger man mellem de to sidste. Med mindre der er en, der i første omgang får 50 procent af stemmerne, og så er det givet, siger kredsformanden, som ser en urafstemning som en god ting.

- Det vil være positivt, for vi har helt sikkert nogle gode kandidater.

Jacob Schreiner håber, at partiforeningernes kandidater kan være valgt i starten af december, så en urafstemning kan finde sted straks i det nye år.

- Jo før vi kan få sat navn på vores nye spidskandidat, jo bedre. Men samtidig skal det også være en ordentlig proces, hvor alle er med og har sig selv med i det, og hvor det er en positiv proces.

Hvis den nye spidskandidat allerede sidder i byrådet, er det forventningen, at byrådsgruppen konstituerer sig, så vedkommende også bliver gruppeformand.

Hvis spidskandidaten ikke er i byrådet, skal byrådsgruppen sammen med kredsbestyrelsen og spidskandidaten lave en plan for, hvordan vedkommende kan blive profileret frem mod valgkampen i 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB For abonnenter

Michelsen om de dårlige perioder: - Hvis jeg bliver påvirket for meget, er jeg en skizofren far og mand

Fyn

Uheld i nødspor på Fynske Motorvej

Fyn

Corona gør stadig ondt på de fynske hoteller: Men ét sted går det over al forventning

Fyn For abonnenter

Fanget i pandemiens ukendte ocean: Kaptajn fra Dyrup måtte blive fire måneder ude på havet med sin besætning

Annonce