Annonce
Odense

Ny restaurant: Vår skal vi spise

Jacob Burmølle-Jensen. Privatfoto

Ny restaurant i Vintapperstræde vil have fokus på bæredygtighed og lokale råvarer

Annonce

Smag på ordet "Vår". Smager du forår? Smager du noget grønt? Som om noget er i færd ned at springe ud?

I så fald er du på rette spor, og kan du lige smagen, så bør du nok overveje at kigge ned i Vintapperstræde fra begyndelsen af maj, når Restaurant Vår slår dørene op.

Det er odense-drengen Jacob Burmølle-Jensen, der efter ophold i London, Norge og København, er vendt tilbage til det fynske for at åbne sit eget sted. Og han vil gerne have, at du tænker forår, grønt og friskt, når du tænker på Restaurant Vår. For det er nøgleordene.

- Kød og grøntsager får vi fra små gårde på Fyn, hvor markerne dyrkes økologisk eller biodynamisk. Og så er det vigtigt, at dyrene lever under naturlige forhold. De samme gælder vores fisk, hvor leverandørerne skal gå op i bæredygtighed, fortæller Jacob Burmølle-Jensen.

Og bæredygtigheden vil gennemsyre hele ideologien bag restauranten.

- Vi er nødt til at tænke på bæredygtigheden Det kan ikke nytte noget, at vi misbruger jorden og sprøjter med alt muligt, hvis vi også vil have en sund jord om 30 år. Det er et ret vigtigt princip for os, og så er vi også af den opfattelse, at det simpelthen smager bedre.

Restaurant Vår

Restaurant Vår får lokaler i det tidligere Master Grill i Vintapperstræde 10.Åbningstiderne bliver:

Frokost:

Torsdag-lørdag: Fra klokken 12 med sidste bestilling klokken 14.

Aften:

Onsdag-lørdag: 18-01 med sidste bestilling klokken 21.

Maden, som du kan se frem til på Restaurant Vår. PR-foto
Annonce

Stjerner fra København

Selv om det er Jacob Burmølle-Jensens debut som restaurant-ejer, så er det ikke første gang, han starter et sted op fra bunden. Han kommer fra en stilling som køkkenchef på restaurant Naert i København, som han var med til at starte op fra bunden. Stedet nåede på forholdsvis kort tid at etablere sig som et af de gode i hovedstaden, og blandt andet AOK og Politiken kvitterede med fem stjerner.

Nu bliver det hjembyen, der skal indtages med mad, der kommer til at ligge sig tæt op ad Naerts nordiske køkken. Jacob Burmølle-Jensen er allerede flyttet til byen, som han føler har udviklet sin storby-ånd.

- Der er sket meget i Odense, siden jeg flyttede herfra. Der er kommet en rigtig god følelse af at være en storby, og det giver lyst til at slå sig ned og for mit vedkommende åbne en restaurant, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB For abonnenter

Michelsen om de dårlige perioder: - Hvis jeg bliver påvirket for meget, er jeg en skizofren far og mand

Fyn

Corona gør stadig ondt på de fynske hoteller: Men ét sted går det over al forventning

Fyn For abonnenter

Fanget i pandemiens ukendte ocean: Kaptajn fra Dyrup måtte blive fire måneder ude på havet med sin besætning

Annonce