Annonce
Odense

Ny restaurant: Vår skal vi spise

Jacob Burmølle-Jensen. Privatfoto

Ny restaurant i Vintapperstræde vil have fokus på bæredygtighed og lokale råvarer

Smag på ordet "Vår". Smager du forår? Smager du noget grønt? Som om noget er i færd ned at springe ud?

I så fald er du på rette spor, og kan du lige smagen, så bør du nok overveje at kigge ned i Vintapperstræde fra begyndelsen af maj, når Restaurant Vår slår dørene op.

Det er odense-drengen Jacob Burmølle-Jensen, der efter ophold i London, Norge og København, er vendt tilbage til det fynske for at åbne sit eget sted. Og han vil gerne have, at du tænker forår, grønt og friskt, når du tænker på Restaurant Vår. For det er nøgleordene.

- Kød og grøntsager får vi fra små gårde på Fyn, hvor markerne dyrkes økologisk eller biodynamisk. Og så er det vigtigt, at dyrene lever under naturlige forhold. De samme gælder vores fisk, hvor leverandørerne skal gå op i bæredygtighed, fortæller Jacob Burmølle-Jensen.

Og bæredygtigheden vil gennemsyre hele ideologien bag restauranten.

- Vi er nødt til at tænke på bæredygtigheden Det kan ikke nytte noget, at vi misbruger jorden og sprøjter med alt muligt, hvis vi også vil have en sund jord om 30 år. Det er et ret vigtigt princip for os, og så er vi også af den opfattelse, at det simpelthen smager bedre.

Annonce

Restaurant Vår

Restaurant Vår får lokaler i det tidligere Master Grill i Vintapperstræde 10.Åbningstiderne bliver:

Frokost:

Torsdag-lørdag: Fra klokken 12 med sidste bestilling klokken 14.

Aften:

Onsdag-lørdag: 18-01 med sidste bestilling klokken 21.

Maden, som du kan se frem til på Restaurant Vår. PR-foto

Stjerner fra København

Selv om det er Jacob Burmølle-Jensens debut som restaurant-ejer, så er det ikke første gang, han starter et sted op fra bunden. Han kommer fra en stilling som køkkenchef på restaurant Naert i København, som han var med til at starte op fra bunden. Stedet nåede på forholdsvis kort tid at etablere sig som et af de gode i hovedstaden, og blandt andet AOK og Politiken kvitterede med fem stjerner.

Nu bliver det hjembyen, der skal indtages med mad, der kommer til at ligge sig tæt op ad Naerts nordiske køkken. Jacob Burmølle-Jensen er allerede flyttet til byen, som han føler har udviklet sin storby-ånd.

- Der er sket meget i Odense, siden jeg flyttede herfra. Der er kommet en rigtig god følelse af at være en storby, og det giver lyst til at slå sig ned og for mit vedkommende åbne en restaurant, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce