Annonce
Odense

Ny restaurant: Vår skal vi spise

Jacob Burmølle-Jensen. Privatfoto

Ny restaurant i Vintapperstræde vil have fokus på bæredygtighed og lokale råvarer

Smag på ordet "Vår". Smager du forår? Smager du noget grønt? Som om noget er i færd ned at springe ud?

I så fald er du på rette spor, og kan du lige smagen, så bør du nok overveje at kigge ned i Vintapperstræde fra begyndelsen af maj, når Restaurant Vår slår dørene op.

Det er odense-drengen Jacob Burmølle-Jensen, der efter ophold i London, Norge og København, er vendt tilbage til det fynske for at åbne sit eget sted. Og han vil gerne have, at du tænker forår, grønt og friskt, når du tænker på Restaurant Vår. For det er nøgleordene.

- Kød og grøntsager får vi fra små gårde på Fyn, hvor markerne dyrkes økologisk eller biodynamisk. Og så er det vigtigt, at dyrene lever under naturlige forhold. De samme gælder vores fisk, hvor leverandørerne skal gå op i bæredygtighed, fortæller Jacob Burmølle-Jensen.

Og bæredygtigheden vil gennemsyre hele ideologien bag restauranten.

- Vi er nødt til at tænke på bæredygtigheden Det kan ikke nytte noget, at vi misbruger jorden og sprøjter med alt muligt, hvis vi også vil have en sund jord om 30 år. Det er et ret vigtigt princip for os, og så er vi også af den opfattelse, at det simpelthen smager bedre.

Annonce

Restaurant Vår

Restaurant Vår får lokaler i det tidligere Master Grill i Vintapperstræde 10.Åbningstiderne bliver:

Frokost:

Torsdag-lørdag: Fra klokken 12 med sidste bestilling klokken 14.

Aften:

Onsdag-lørdag: 18-01 med sidste bestilling klokken 21.

Maden, som du kan se frem til på Restaurant Vår. PR-foto

Stjerner fra København

Selv om det er Jacob Burmølle-Jensens debut som restaurant-ejer, så er det ikke første gang, han starter et sted op fra bunden. Han kommer fra en stilling som køkkenchef på restaurant Naert i København, som han var med til at starte op fra bunden. Stedet nåede på forholdsvis kort tid at etablere sig som et af de gode i hovedstaden, og blandt andet AOK og Politiken kvitterede med fem stjerner.

Nu bliver det hjembyen, der skal indtages med mad, der kommer til at ligge sig tæt op ad Naerts nordiske køkken. Jacob Burmølle-Jensen er allerede flyttet til byen, som han føler har udviklet sin storby-ånd.

- Der er sket meget i Odense, siden jeg flyttede herfra. Der er kommet en rigtig god følelse af at være en storby, og det giver lyst til at slå sig ned og for mit vedkommende åbne en restaurant, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce