Annonce
Odense

Ny restaurant på Flakhaven åbner tirsdag: Blind date førte til Bgær

- Vi har aldrig krammet kunderne eller stået og hostet hen over deres bord. Vi har altid sprittet og vasket hænder grundigt, så vi skal på den måde ikke opføre os meget anderledes, når vi åbner tirsdag, siger Rene Dyrvig (tv), der ejer Bryggeriet Flakhaven. Ved hans side er det Bgærs køkkenchef Benjamin Rosendal Mosskov. Foto: Simon Staun
I slutningen af marts mødtes Bryggeriet Flakhavens ejer Rene Dyrvig med Benjamin Rosendal Mosskov, der efter otte år som køkkenchef på Restaurant Grønttorvet drømte om at starte sin egen intimrestaurant. I stedet åbner han tirsdag Restaurant Bgær under samme tag som Bryggeriet Flakhaven.

Mange odenseanske restauranter slår dørene op tirsdag 18. maj. Nogle efter at have haft corona-lukket i to måneder, mens andre byder velkommen til gæsterne for første gang.

Restaurant Bgær på Flakhaven 2 hører til i sidstnævnte kategori, og den 36-årige køkkenchef Benjamin Rosendal Mosskov har travlt med at finjustere de sidste detaljer, så wienerschnitzlen, pariserbøffen og stjerneskuddet sidder lige i øjet. Eller måske nærmere lige på smagsløget.

- Jeg har længe drømt om at åbne min egen restaurant og havde allerede fundet et lokale, hvor jeg kunne realisere en intim restaurant med plads til 20 gæster. Men inden jeg nåede at skrive under på kontrakten, havde Rene overtalt mig til at stå for restauranten på Bryggeriet Flakhaven, siger Benjamin Rosendal Mosskov.

Han blev blandt andet lokket af idéen om at smelte det klassiske danske køkken sammen med en moderne tilgang til gastronomi.

- Jeg kan godt lide at arbejde med kontraster i mine retter. Derfor har jeg knoklet med at finde ud af, hvordan jeg fuldender stjerneskuddet. Det mangler lige prikken over i'et for at blive helt optimalt. Det finder jeg på inden tirsdag ... Jeg forsøgte også at tilføre retterne på Grønttorvet spændende detaljer, men jeg var lidt mere låst, end jeg er på Bgær. Jeg får færre retter på menukortet, men til gengæld bliver de perfektioneret, siger Benjamin Rosendal Mosskov.

Han fremhæver wienerschnitzlen af kalvekrone med ben serveret med kartoffelpuré, ærtemos og forstøvede ærter som drys.

- Det er en stor fynsk tomahawk. Eller en nordjysk pindemad, siger aalborgensiske Benjamin Rosendal Mosskov og ler.

- Jeg mener, det er byens bedste placering, fordi mange tusinde mennesker går forbi hver eneste dag. Hvis det var et spil Matador, ville det koste kassen at lande her.

Benjamin Rosendal Mosskov, køkkenchef på Bgær på Bryggeriet Flakhaven

Byens bedste beliggenhed

Bryggeriet Flakhavens ejer, 31-årige Rene Dyrvig, havde kun hørt om Benjamin Rosendal Mosskov for to måneder siden. Han fik et tip fra en fælles ven i slutningen af marts, fordi han ledte efter en kok, der ville forpagte køkkenet på Bryggeriet Flakhaven.

Der blev aftalt en blind date, hvor de to tatoveringsglade mænd mødtes for at finde ud af, om kemien var til stede. Om ambitionerne og visionerne flugtede. Det gjorde de.

- Jeg kunne hurtigt mærke, at Benjamin var den rigtige mand til jobbet. Vi er lige dedikerede og har samme tilgang til fornyelse, siger Rene Dyrvig.

Der er temmelig stor forskel på en restaurant til 20 gæster og Bryggeriet Flakhaven. Men Benjamin Rosendal Mosskov kunne straks fornemme potentialet på Flakhaven.

- Jeg elsker det store åbne køkken, hvor man er en del af restauranten. Jeg er også helt vild med beliggenheden. Jeg mener, det er byens bedste placering, fordi mange tusinde mennesker går forbi hver eneste dag. Hvis det var et spil Matador, ville det koste kassen at lande her.

På modsatte side af Flakhaven åbner der snart restauranter eller steder med servering. Det er kun et plus.

- Hvis der åbner tre restauranter, ser jeg det kun som en fordel. Liv avler liv. Når Druen & Bønnen eller Mash har fuldt hus, kommer kunderne herind og omvendt. Det bliver også spændende at se, hvor mange kunder Starbucks trækker til. Når letbanen åbner, kan folk blive sat af næsten ved døren, hvilket giver flere potentielle kunder, siger Rene Dyrvig forventningsfuldt.

Annonce

Stout med Nutella

Benjamin Rosendal Mosskov fandt på navnet Bgær. B'et står for Benjamin, mens gær refererer til gæret, som bruges i ølproduktionen i de enorme kedler i den anden ende af lokalet. Passion for gastronomi og brygning handler også om begær.

- Navnet understreger, hvor dedikerede vi er omkring vores arbejde. Vi har begge tårnhøje ambitioner, og forhåbningen er, at vi i fællesskab kan løfte begge vores områder til nye højder, siger Benjamin Rosendal Mosskov.

Bryggeriet Flakhaven har haft fokus på dansk mad det seneste halve år. Derfor slog det Rene Dyrvig, at en original type som Benjamin var den rigtige mand til at give retterne et tvist.

- Hans tankegang og tilgang til mad flugter godt med måden, vi laver øl på. Altså at tage en klassisk stout og give den en smule Nutella eller give en IPA en snert af mango, siger Rene Dyrvig, der også har stået bag bryggeriet Coisbo siden 2018.

Han stiller sig ved kanten af baren for at vise, hvor hans domæne ophører, og Benjamins begynder.

- Jeg har ansvaret for ølbrygningen og den del af virksomheden, mens Benjamin 100 procent styrer maden. Naturligvis er jeg kommet med indspark, men det er hans restaurant. Tidligere har vi lavet mad ud fra den øl, vi bryggede. I fremtiden kommer vi helt sikkert til at sparre meget, så vi kan afstemme øl og mad ned til mindste detalje, siger Rene Dyrvig.

- Jeg mangler lige prikken over i'et på stjerneskuddet, så er der styr på de udvalgte retter, siger køkkenchef på Bgær Benjamin Rosendal Mosskov. Foto: Simon Staun
- Med den enorme forhåndsinteresse in mente håber vi at lægge godt fra land, siger Rene Dyrvig (tv) og Benjamin Rosendal Mosskov. Foto: Simon Staun
- Jo flere restauranter omkring Flakhaven jo bedre er mantraet for Rene Dyrvig (stående) og Benjamin Rosendal Mosskov. Foto: Simon Staun
Annonce
Odense For abonnenter

Tiltale mod 32-årig: Sendte bud efter Abdinurs drabsmand og to andre med skarpladte pistoler

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

SF-profil melder sig ud efter interne stridigheder: - SF er ikke et enkeltmandsparti, hvor én person bestemmer alting

Fyn For abonnenter

Forening svindlede med indsamling til kræftramte børn: Formand ville frifindes i landsretten - fik langt hårdere straf

Middelfart

Flere dages ventetid på pcr-test: Regionen åbner ny mulighed for kviktest i Nørre Aaby

Odense

Frygt for Omikron-variant afkræftet: Det er velkendt corona-virus som huserer på Rasmus Rask Skolen

Messerschmidt afviser Thulesen: Jeg kan godt blive formand

Nyborg For abonnenter

Unge i Nyborg får deres helt eget byråd

Navne

Annette var en af drivkræfterne bag Interacoustics’ første hjemmeside

Odense

Første uheld: Letbanen støder sammen med personbil under testkørsel

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Kerteminde

Tina åbner klinik på sin landejendom: Nu mangler hun bare et behåret ben

Odense For abonnenter

Manden med arret gør op med den voksne, der forgreb sig på ham som lille: Skriver "afskedsbrev til min pædofil"

Fyn

Hun brænder for det frivillige arbejde for udsatte mennesker: Derfor skal Sarwa Sharif være Årets Fynbo

Annonce