Annonce
Sydfyn

Ny restaurant i Brogade: Smagen af Mellemøsten og gratis falafler til de første 250

Svendborg spisested åbner dørene på Brogade 23 til en ny mellemøstlig restaurant. Spisestedet byder både på mellemøstlige retter som falafler, shawarma og arabiske salater samt traditionel fastfood med burgere og pizza. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Svendborg Spisested åbner i Brogade 23, og de første 250 gæster får en gratis falafelsandwich. De åbner dørene klokken 16 i dag.

Svendborg: I sommer var det smagen af thailandske retter, der kunne nydes i restauranten i Brogade 23. Før det var det græske specialiteter. Nu åbner Svendborg Spisested dørene for smage og retter fra et nyt verdenshjørne - Mellemøsten.

Den 7. november klokken 16 åbner restauranten på Gåsetorvet for de første kunder, og de første 250 gæster kan få en falafelsandwich ganske gratis med frisklavede falafler direkte fra frituregryden.

- Det er anderledes end andre spisesteder her i Svendborg, fordi det er arabisk og syrisk mad, og det er lækkert og sjovt. Vi manglede et sted med arabisk mad i Svendborg, fortæller Wajdi Mansour, som hjælper med online marketing for Svendborg Spisested.

Ejeren bag Svendborg Spisested er Ahmed Makki, og han vil stå for at lave frisklavede falafler hver dag, kebab og friskbagte baguettes. Herudover kan man få forskellige arabiske salater, tabbouleh, vegetariske dolma og shawarma. Hvis sulten ikke er til de mellemøstlige retter, byder spisestedet også på traditionel grill med pizza og burgere.

Maden kan både fås som takeaway eller spises i restauranten.

Annonce

Tre restauranter på et år

I december 2017 åbnede Taverna Kreta i restauranten på Gåsetorvet, men efter halvandet år valgte Mona Majed at lukke sin restaurant og vende hjem til Sønderjylland, fordi hun savnede sin familie. Hendes far Wael Majed står bag både Frøslev Kro og den italienske cafe Caféodora i Gråsten, og hun fik arbejde på Frøslev Kro.

1. juli i år blev lammekoteletter, tzatziki og græsk gyros skiftet ud med gaeng panang og phad thai, da Kung Mangkornkaew åbnede restauranten Tuk Tuk. Han serverede thaimad og sandwich - både til spisende gæster og som take-away. Efter tre måneder lukkede dørene dog igen og åbner nu op for første gang som restauranten Svendborg Spisested.

Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Sport

Vemmelund igen udenfor i Middelfart

Annonce