Annonce
Odense

Ny rektor på Tornbjerg Gymnasium sendte sin ansøgning i februar: - Jeg har virkelig, virkelig glædet mig til at komme i gang

Brian Linke er netop flyttet hjem til Danmark efter et par år med familien i Norge, hvor han har arbejdet som studieleder. Nu står der rektor på visitkortet, og han glæder sig til for alvor at komme i gang. Privatfoto
Tornbjerg Gymnasium har fået ny rektor. Han hedder Brian Linke, og at arbejde med og vejlede unge mennesker er det mest meningsfulde, han kan forestille sig. Og så vil han have de gode historier om Tornbjerg frem i lyset.
Annonce

Brian Linke satte sig mandag i rektorstolen på Tornbjerg Gymnasium. Og det har han glædet sig mere til end de fleste, der skal starte på et nyt job.

Allerede i februar måned sendte han sin jobansøgning og blev indkaldt til første samtale i marts. Flyet fra Norge, hvor Brian Linke de seneste år har boet og arbejdet, var booket, men samme aften, som han skulle af sted, holdt statsminister Mette Frederiksen et historisk pressemøde i spejlsalen, hvor hun lukkede store dele af Danmark ned. Nogenlunde det samme skete i Norge, og Brian Linkes første samtale skete i stedet virtuelt.

Den anden samtale bød på et fysisk møde i slutningen af april, og umiddelbart herefter blev han tilbudt jobbet.

- Så det har jo været i proces i et halvt års tid, og jeg har virkelig, virkelig glædet mig til at komme i gang. Det har været helt rart at stå tidligt op for at møde ind.

Annonce

De gode historier skal frem

Den første uge, inden skolen bliver fyldt med elever, bliver brugt på at møde den øvrige ledelse, ligesom lærerne begynder at møde ind til planlægningsdage. Og indtil videre er der intet andet end optimisme at spore hos den nye rektor.

- Det første indtryk er rigtig godt. Det er søde, imødekommende mennesker, og der er flotte lokaler og udeområder, så jeg er meget optimistisk.

På mandag den 10. august bliver skolen indtaget af dem, det hele handler om. Eleverne. Arbejdet med unge mennesker ligger som en rød tråd igennem hele Brian Linkes karriere, selvom hans vej derhen har været ad en zig-zag-rute, som han beskriver det.

Da han studerede i København, var han telefonrådgiver for Sex og Samfund og underviste senere i seksualundervisning. Det var også, da han læste religionshistorie og samfundsvidenskab på universitetet, at han besluttede sig for at blive gymnasielærer.

Når man arbejder med unge mennesker, lærer man nemlig selv enormt meget, siger Brian Linkes erfaring ham. Og så holder det også selv en ung.

- Selve lærergerningen er for mig at se en af de allervigtigste opgaver i samfundet. Jeg kan næsten ikke komme på noget, der giver mere mening. I hvert fald ikke for mig.


Selve lærergerningen er for mig at se en af de allervigtigste opgaver i samfundet. Jeg kan næsten ikke komme på noget, der giver mere mening. I hvert fald ikke for mig.

Brian Linke


Brian Linke skal som rektor ikke selv stå for undervisningen af de unge mennesker, men har en målsætning om at få flere unges øjne op for Tornbjerg Gymnasium. De senere år har antallet af ansøgere været faldende, og det skal der laves om på.

- Når eleverne kommer ind, kan vi se, at de er kolossalt tilfredse med at gå her. Vi skal blive bedre til at fortælle alle de gode historier, så flere unge får Tornbjerg som deres førsteprioritet, når de skal på gymnasiet.

Blå bog

Brian Linke

47 år.

Uddannet gymnasielærer i fagene religionshistorie og samfundsvidenskab.

Har tidligere arbejdet for Sex og Samfund i København, på VUC, både i Aarhus og Fredericia, Rosborg Gymnasium, og de seneste to år har han været studieleder på et gymnasium i Norge.

Gift med Catharine med hvem han har to sønner på 20 og 17 år samt en datter på 13 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Odense

Hårdere straffe og bedre uddannelser: Rahbæk Juel ønsker nationale tiltag i kampen mod negativ social kontrol

Odense

25-årig varetægtsfængslet: Sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg i Egeparken

Annonce