Annonce
Erhverv

Ny rekord: Skjøde runder halv milliard

Tjek: Da krisen ramte Skjøde A/S, og omsætningen faldt 40 procent, satte entreprenørfirmaet sig et mål: En omsætning på 500 millioner kroner i 2015. Og sådan blev det

Entreprenørfirmaet Skjøde A/S med hovedkvarter lidt uden for Vissenbjerg sætter omsætningsrekord i 2015. Det kan firmaet se allerede nu.

- Når vi lægger det, vi allerede har lavet, sammen med, hvad vi har i ordrebogen, så når vi en omsætning på 500 millioner kroner i år, siger administrerende direktør Allan Nielsen.

Samtidig forventer direktøren et yderst tilfredsstillende resultat i år. I 2014 præsterede entreprenørfirmaet et resultat på godt ti millioner kroner før skat.

- Det tal skal du nok gange med en faktor på tre, lyder det lettere kryptisk fra direktøren.

Dermed tjener Skjøde nu flere penge end nogensinde. Det tætteste, virksomheden har været på et lignende resultat, var i 2008, der kastede godt 17 millioner kroner af sig før skat.

Den vestfynske entreprenørs økonomiske fremgang er ifølge Allan Nielsen resultatet af en ambitiøs vækstplan, som virksomheden satte i værk, da krisen satte ind.

Henter 60 procent i KBH

Da verdens økonomi væltede i efteråret 2008, var den også lige ved at vælte Skjøde. I løbet af to år faldt omsætningen fra 253 til 150 millioner kroner. Årets resultat rutschede fra 17 millioner til nogle hundrede tusinde under nul. Men i stedet for at lægge sig i fosterstilling og vente på bedre tider, valgte Skjøde at investere sig ud af krisen.

- Vi valgte simpelthen at arbejde os ud af krisen ved at tage to gear mere i gearkassen, siger Allan Nielsen.

Skjøde A/S blev grundlagt i 1972 og var en ejerledet virksomhed frem til 2007, hvor Hans Skjøde Knudsen overdrog ledelsen til Allan Nielsen. I 2009 fik virksomheden en professionel bestyrelse. Og sammen med direktionen lagde bestyrelsen strategien, der kom til at gå under navnet "Lønsom Vækst," der havde som mål at nå en omsætning på 500 millioner kroner i 2015.

Konkret søsatte Skjøde en række nye initiativer. I 2010 etablerede virksomheden en ny afdeling, Skjøde Bygningsservice, som i dag beskæftiger tre funktionærer og 25 tømrere. Afdelingen udfører blandt andet vedligeholdsopgaver for Syddansk Universitet.

Året efter købte virksomheden murerfirmaet Ejvind Hansen i Ringe. Ifølge direktøren den eneste omsætning, Skjøde ikke har skabt organisk.

Men størst betydning fik nok oprettelsen af kontoret i København i 2012.

- Vi har bygget på Sjælland siden 1995, så det var ikke nyt for os. Men man er nødt til at være fysisk til stede med en adresse derovre, hvis man vil have rigtig fat i markedet, og det ville vi for at holde vores vækststrategi. Det fynske marked har jo stået stille i mange år og er først begyndt at røre på sig de senere år, siger Allan Nielsen.

Skjøde valgte at vokse sig fri af krisen i stedet for at skære ned og vente på bedre tider, fortæller administrerende direktør Allan Nielsen. Det gav pote. Virksomheden står nu over for sit største overskud nogensinde.
Annonce

Slagtehus gav skub

I dag henter Skjøde 60 procent af sin omsætning på sjællandssiden, fortrinsvist i Købehavn.

Men nu begynder det fynske marked også at røre på sig. Særligt ét fynsk byggeprojekt har hjulpet Skjøde til at nå sit vækstmål.

I august 2012 købte Skjøde de gamle slagtehuse på Rugårdsvej og Grønløkkevej i Odense af Odense Kommune. Byggeriet er i fuld gang i dag og kommer til at munde ud i over 200 boliger og et område med indkøbsmuligheder. Det er et projekt til 250 millioner kroner.

- Slagtehusene er et projekt, som vi selv har udviklet og projekteret i tæt samarbejde med Odense Kommune - fra lokalplan til tilblivelse. Projektet gav os det sidste økonomiske skub, der skulle til for at nå vores vækstmål siger Allan Nielsen.

I august 2012 købte Skjøde A/S de gamle slagtehuse i Odense. Her skal der være ungdomsboliger og lejligheder. På billedet besigtiger arkitekt Otto Wagner (tv.) og Skjøde-direktør Allan Nielsen den tidligere kørehal.
Annonce

Her er væksten

Det kun tredje gang, Skjøde selv står for udvikling og projektering af et byggeprojekt. Men det skulle ikke undre Allan Nielsen, om det bliver her, Skjøde kommer til at finde de kommende års vækst. Direktøren har dog ikke nogen konkrete planer at dele med offentligheden endnu. Det samme gælder, når snakken falder på nye vækstmål.

- Vi er gået væk fra femårsplaner. Verden ændrer sig så hurtigt, at vi i fremtiden vil nøjes med at kigge tre år frem.

Vi kommer ikke til at doble omsætningen de næste tre år, men vi forventer en pæn vækst, siger Allan Nielsen.

Annonce

Regeringen styrker lånemulighederne for små erhvervsdrivende

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Efter gigantisk skattekrav: Direktør for krakket olieselskab risikerer konkurskarantæne

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

OUH-læge rørt til tårer over Årets Fynbo-nominering: Knokler fuldtid og fritid for at holde vores hjerter i gang

Assens For abonnenter

Tidligere Jægerkorps-chef og oberst har slået sig ned på Vestfyn: - Hvis vi ville, kunne vi rende nøgne rundt

Assens

Knud og Sophia rejste fra Grønland for at drive lokal campingplads: - Vi vil løfte den til det niveau, som den fortjener

Odense For abonnenter

Har du også undret dig?: Derfor har så mange huse i Kongensgade flagstangsholdere i første sals højde

Morten Messerschmidt ny formand for Dansk Folkeparti

Sport For abonnenter

Et hit? Godnat Malaga, godnat Dalum - nu satser B1909 på at ha' gjort et kup

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Kerteminde

Pias Pølsevogn fik smilet tilbage: Anmelderen fik en lang næse

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Odense

Landsbyånden var ikke nok: Borgerne gav tusindvis af kroner til den lokale købmand - hurtigt var pengene væk

Odense For abonnenter

Forhåbentlig er der stille om natten: Politikere har givet grønt lys til byggeri af 20 nye boliger klos op ad kirkegård

Fyn For abonnenter

Pistoler, patroner, slagvåben og stikvåben: Mindst 18 episoder på fem måneder med kriminelle grupperingers hærgen i Odense

Annonce