Annonce
Cykelsport

Ny rekord på cykelbanen i Odense: Nu har Martin Toft Madsen igen timerekorden

Martin Toft Madsen i sin ensomme kamp mod uret på cykelbanen i Odense, hvor han slog den danske rekord ved at køre 53,975 km på en time. Foto: Christian Nordholt
I sin ensomme kamp mod uret cyklede 34-årige Martin Toft Madsen 53,975 km på en time på Odense Cyklebane og slog den danske timerekord, som Mikkel Bjerg satte samme sted sidste år.
Annonce

Cykling: Cykelbanen i Odense blev tirsdag aften igen rammen om et vellykket rekordforsøg.

De danske enkeltstarts-specialister Martin Toft Madsen og Mikkel Bjerg har gennem de seneste år på skift slået den danske rekord for at køre længst på en time.

Tirsdag aften generobrede Martin Toft Madsen den rekord, han mistede sidste efterår, da han i Thorvald Ellegaard Arena, der er det officielle navn for Odense Cyklebane, kørte 53,975 km på en time mellem klokken 18 og 19.

215 hele omgange og det meste af den 216. omgang nåede den 34-årige cykelrytter at køre. Dermed slog han den tidligere rekord, sat af Mikkel Bjerg, der 4. oktober sidste år kørte 53,730 km på den hurtige bane i Odense. Martin Toft Madsen kørte 245 meter længere, svarende til næsten en omgang.

- Jeg følte, at jeg havde nogenlunde styr på det, sagde Martin Toft Madsen efter sin nye rekord.

For at give optimale forhold var cykelbanen varmet op til 23 grader.

Cirka 17 sekunder brugte Martin Toft Madsen at køre en omgang på den 250 meter ovale træbane, mens popmusikken pumpede ud af højttalerne.

Rundt og rundt kørte Martin Toft Madsen i sin ensomme kamp mod uret, mens de omkring 100 tilskuere spændt fulgte den stålsatte rytters monotone tråd i pedalerne.

Efter de første 15 minutter havde han kørt 53 omgange, halvvejs havde han tilbagelagt 107 omgange, og med et kvarter igen havde han kørt 161 og en halv omgange - omkring 100 meter foran Mikkel Bjergs mellemtider sidste år.

Verdens hurtigste

Verdensrekorden for at køre længst på en cykel på en time tilhører belgieren Victor Campenaerts. Lotto-Soudal-rytteren kørte som den første i verden over 55 kilometer, da han 16. april i år i Mexicos tynde luft i byen Aguascalientes i 1888 meters højde kørte 55,089 km på en time.

Den tidligere verdensrekord tilhørte britiske Bradley Wiggins, der kørte 54,526 km i London i 2015.

Den første verdensrekord anerkendt af det internationale cykelforbund (nu UCI) blev sat af franskmanden Henri Desgrange, der kørte 35,325 km på en time i Paris 11. maj 1893. Den franske cykelrytter var også redaktør af bladet L'Auto, som startede Tour de France i 1903.

Annonce

Stærk slutspurt

Martin Toft Madsen havde overskud til at skrue tempoet op i de sidste fem minutter, hvor han blev heppet frem af publikum.

- Det er dejligt, når der er nogen, der hepper, sagde Martin Toft Madsen.

34-årige Martin Toft Madsen kører til daglig for BHS-Almeborg Bornholm. Tre år i træk fra 2016 til 2018 blev han dansk mester i enkeltstart, men i år måtte han nøjes med andenpladsen ved DM efter Kasper Asgreen.

Ved det netop overståede EM i Alkmaar i Holland blev han nummer ni på enkeltstarten.

Han har tidligere sat dansk timerekord, da han i juli sidste år i Mexicos tynde luft kørte 53,619 km på en time.

Men den rekord blev slået af Mikkel Bjerg, der kørte 111 meter længere på banen i Odense i oktober sidste år.

20-årige Mikkel Bjerg har allerede tilkendegivet, at han til oktober vil gøre et nyt forsøg på at slå rekorden.

Men indtil videre har Martin Toft Madsen igen rekorden, og han kørte hurtigere i det fynske lavland end i Mexicos tynde luft.

Martin Toft Madsen har nu lidt over en kilometer op til verdensrekorden, som er på 55,089 km, sat af belgieren Victor Campenaerts.

- Jeg er kommet tættere på, men det bliver i hvert fald ikke i næste uge, jeg forsøger at slå den, smilede Martin Toft Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce