Annonce
Cykelsport

Ny rekord på cykelbanen i Odense: Nu har Martin Toft Madsen igen timerekorden

Martin Toft Madsen i sin ensomme kamp mod uret på cykelbanen i Odense, hvor han slog den danske rekord ved at køre 53,975 km på en time. Foto: Christian Nordholt
I sin ensomme kamp mod uret cyklede 34-årige Martin Toft Madsen 53,975 km på en time på Odense Cyklebane og slog den danske timerekord, som Mikkel Bjerg satte samme sted sidste år.

Cykling: Cykelbanen i Odense blev tirsdag aften igen rammen om et vellykket rekordforsøg.

De danske enkeltstarts-specialister Martin Toft Madsen og Mikkel Bjerg har gennem de seneste år på skift slået den danske rekord for at køre længst på en time.

Tirsdag aften generobrede Martin Toft Madsen den rekord, han mistede sidste efterår, da han i Thorvald Ellegaard Arena, der er det officielle navn for Odense Cyklebane, kørte 53,975 km på en time mellem klokken 18 og 19.

215 hele omgange og det meste af den 216. omgang nåede den 34-årige cykelrytter at køre. Dermed slog han den tidligere rekord, sat af Mikkel Bjerg, der 4. oktober sidste år kørte 53,730 km på den hurtige bane i Odense. Martin Toft Madsen kørte 245 meter længere, svarende til næsten en omgang.

- Jeg følte, at jeg havde nogenlunde styr på det, sagde Martin Toft Madsen efter sin nye rekord.

For at give optimale forhold var cykelbanen varmet op til 23 grader.

Cirka 17 sekunder brugte Martin Toft Madsen at køre en omgang på den 250 meter ovale træbane, mens popmusikken pumpede ud af højttalerne.

Rundt og rundt kørte Martin Toft Madsen i sin ensomme kamp mod uret, mens de omkring 100 tilskuere spændt fulgte den stålsatte rytters monotone tråd i pedalerne.

Efter de første 15 minutter havde han kørt 53 omgange, halvvejs havde han tilbagelagt 107 omgange, og med et kvarter igen havde han kørt 161 og en halv omgange - omkring 100 meter foran Mikkel Bjergs mellemtider sidste år.

Annonce

Verdens hurtigste

Verdensrekorden for at køre længst på en cykel på en time tilhører belgieren Victor Campenaerts. Lotto-Soudal-rytteren kørte som den første i verden over 55 kilometer, da han 16. april i år i Mexicos tynde luft i byen Aguascalientes i 1888 meters højde kørte 55,089 km på en time.

Den tidligere verdensrekord tilhørte britiske Bradley Wiggins, der kørte 54,526 km i London i 2015.

Den første verdensrekord anerkendt af det internationale cykelforbund (nu UCI) blev sat af franskmanden Henri Desgrange, der kørte 35,325 km på en time i Paris 11. maj 1893. Den franske cykelrytter var også redaktør af bladet L'Auto, som startede Tour de France i 1903.

Stærk slutspurt

Martin Toft Madsen havde overskud til at skrue tempoet op i de sidste fem minutter, hvor han blev heppet frem af publikum.

- Det er dejligt, når der er nogen, der hepper, sagde Martin Toft Madsen.

34-årige Martin Toft Madsen kører til daglig for BHS-Almeborg Bornholm. Tre år i træk fra 2016 til 2018 blev han dansk mester i enkeltstart, men i år måtte han nøjes med andenpladsen ved DM efter Kasper Asgreen.

Ved det netop overståede EM i Alkmaar i Holland blev han nummer ni på enkeltstarten.

Han har tidligere sat dansk timerekord, da han i juli sidste år i Mexicos tynde luft kørte 53,619 km på en time.

Men den rekord blev slået af Mikkel Bjerg, der kørte 111 meter længere på banen i Odense i oktober sidste år.

20-årige Mikkel Bjerg har allerede tilkendegivet, at han til oktober vil gøre et nyt forsøg på at slå rekorden.

Men indtil videre har Martin Toft Madsen igen rekorden, og han kørte hurtigere i det fynske lavland end i Mexicos tynde luft.

Martin Toft Madsen har nu lidt over en kilometer op til verdensrekorden, som er på 55,089 km, sat af belgieren Victor Campenaerts.

- Jeg er kommet tættere på, men det bliver i hvert fald ikke i næste uge, jeg forsøger at slå den, smilede Martin Toft Madsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce