Annonce
Kerteminde

Ny regel: Børn blive sendt langt væk for at fylde børnehaver op

Røde kinder og højt til himlen. Bøgebjerg Naturbørnehave er populær og trækker familier til Hindsholm. Men nu er institutionen så fyldt, at politikerne har besluttet, at nye børn kan blive anvist til Munkebo. Arkivfoto: Helle Kryger
Der står 24 børn på venteliste til Hindsholm Naturbørnehave. De risikerer nu at blive sendt til Munkebo i stedet for.

Nordøstfyn: Det er populært at bygge hus i Marslev, hvor der netop er åbnet en ny børnehave. Det er også populært at slå sig ned på landet nord for Kerteminde. Hvor børnene kan gå i naturbørnehave tæt på skoven og havet. Men de to nævnte børnehaver er nu så fyldte, at politikerne i børn- og skoleudvalget har besluttet at lave reglerne for pladsanvisning om.

Det betyder eksempelvis, at nye familier på Hindsholm risikerer at få anvist et dagtilbud i Munkebo, op til 15-20 kilometer væk:

- Det gælder nu, hvor vi har et kapacitetsproblem. Vi er godt klar over, at det ikke er specielt ønskeligt, men vi er simpelthen nødt til at udnytte al den kapacitet, vi har i kommunen. Man vil stadig kunne blive stående på ventelisten til sit oprindelige ønske, fortæller Jutta Lundqvist Nielsen (EL), der er formand for udvalget.

- Jeg synes, det er fuldstændig forkasteligt. Man kan jo ikke bare kaste rundt med børnene på den måde. Jeg synes, folk har ret til at være i det lokalsamfund, de har valgt.

Franciska Aagaard Rasmussen, formand for forældrebestyrelsen i Bøgebjerg Naturbørnehave

Mor: - Forkasteligt

Politikerne har bogstaveligt talt streget principperne for "sammenhængende familieliv" ud. Det lød således: "Ved tildeling af en dagtilbudsplads tages der i videst muligt omfang hensyn til familiens mulighed for at kunne skabe sammenhæng i hverdagen. Sådanne hensyn er f.eks. den geografiske afstand mellem hjem og dagtilbud eller skæve arbejdstider."

I stedet er indskrevet: " I tilfælde hvor der ikke findes ledige pladser i forældrenes bopæls distrikt, vil der blive anvist plads i et af de omkringliggende distrikter.

Ændringen falder ikke i god jord hos forældrebestyrelsen i Bøgebjerg Naturbørnehave:

- Jeg synes, det er fuldstændig forkasteligt. Man kan jo ikke bare kaste rundt med børnene på den måde. Jeg synes, folk har ret til at være i det lokalsamfund, de har valgt, lyder det fra formand Franciska Aagaard Rasmussen.

Annonce

Ødelægger det lokale sammenhold

Beslutningen er i øvrigt i strid med kommunens bosætningspolitik, mener hun:

- Hele lokalsamfundet bliver taber i det her, men det gør børn og forældre også. I dag kender alle herude hinanden fra gymnastikforeningen, juletræsfester i forsamlingshuset, fra skolen og børnehaven. På det sidste er der kommet rigtig mange familier til netop på grund af det. Ændringen kommer til at bryde det lokale sammenhold op. Hvis vi havde ønsket, at vores børn skulle få venner i Munkebo, var vi jo flyttet dertil, fortæller Franciska Aagaard Rasmussen.

Hun mener i stedet, at kommunen bør satse mere på det, som borgerne vil have:

- Investér i Hindsholm i stedet for. Vi har noget her, som folk gerne vil have. Nu bliver der i stedet skabt usikkerhed, og man kan ikke være sikker på, hvad det egentlig er, politikerne vil.

Frem til den 31.12.2020 står der 24 børn på venteliste til Hindsholm Naturbørnehave. Til Marslev Børnehus står der i samme periode 36 børn på venteliste. Cirka hver fjerde af dem står på venteliste til en vuggestueplads. Med de nye regler kan børn i Marslev blive anvist til Børnehuset Mælkevejen i Langeskov.

Byrådet besluttede for nylig at indkøbe pavilloner til de to pressede børnehuse. Men den løsning har lange udsigter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Dødsfald

Johannes Møllehave er død

Annonce