Annonce
Sport

Nu reagerer Bulldogs: Overfaldet på spiller straffes for mildt

Lucas Bjerre Rasmussen blev fredag aften slået bevidstløs, da han kom i klammeri med Frederikshavns Kristian Jensen Foto: Michael Bager
Odense Bulldogs er ikke en part i sagen om overfaldet på Lucas Bjerre Rasmussen, alligevel håber klubben, at Frederikshavns Kristian Jensen får en strengere straf end den, som han søndag blev tildelt.

Ishockey: Ligakampen fredag aften mellem Frederikshavn White Hawks og Odense Bulldogs blev skæmmet af, at Odenses blot 18-årige Lucas Bjerre Rasmussen blev slået bevidstløs på banen efter en batalje med Frederikhavns Kristian Jensen.

Søndag blev den 23-årige Kristian Jensen tildelt den hårdeste straf i nyere tid, da disciplinærudvalget i landets bedste række gav den aggressive Kristian Jensen 17 spilledages karantæne.

Siden episoden fredag aften har der været stille fra Odense Bulldogs, men mandag aften reagerede klubben med en pressemeddelelse.

I pressemeddelelsen kalder Odense Bulldogs episoden fredag aften for et overfald.

- Fredag den 20. september 2019 blev Lucas Rasmussen udsat for, hvad ledelsen i Bulldogs Odense opfatter som et hensynsløst overfald i forbindelse med Metalliga-kampen i Frederikshavn, skriver klubben i pressemeddelelsen.

Mest interessant er det dog, at klubben erklærer sig uenig med den ellers historiske straf til Kristian Jensen.

- Efter vores opfattelse er sanktionen alt for mild og uacceptabel. Der er i andre ligaer givet betydeligt længere karantæner for lignende hændelser. Det vi var vidne til i fredags, har intet med ishockey at gøre, Vi havde håbet, at disciplinærudvalget havde foretaget en strengere vurdering af en hændelse med mange skærpende omstændigheder, og tildelt en væsentlig længere straf, skriver Odense Bulldogs.

Annonce

Et signal skal sendes

Hos Odense Bulldogs er man af den opfattelse, at en streng straf vil sende et klart signal til alle, der enten spiller eller ser ishockey.

- En straf i denne type sager skal også sende et klart signal til alle ishockeyspillere, ishockeyforældre, sponsorer, fans, medier og alle, som holder af ishockey, at man i Dansk ishockey ikke accepterer handlinger, der er grænsende til decideret voldelig adfærd på isen, skriver klubben.

Odense Bulldogs gør det også klart i pressemeddelelsen, at klubben ikke er en part i sagen, og at de ingen mulighed for at anke har.

Alligevel håber klubben, at strafudmålingen vil blive genovervejet.

- Vi håber dog, at sagen vil blive anket eller taget op af Amatør- og Ordensudvalget, så der kan uddeles en passende straf for den hensynsløse adfærd som Lucas blev udsat for i fredags, skriver Odense Bulldogs.

Slutteligt skriver Odense Bulldogs, at Lucas Bjerre Rasmussen trods omstændighederne har det godt.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce