Annonce
Faaborg-Midtfyn

Ny rapport: Als-Fyn-bro kan blive verdens længste cykelbro

En Als-Fyn-bro vil kunne blive verdens længste cykelbro Arkivfoto: Timo Battefeld
En ny rapport kommer nu med konkrete bud på, hvordan en fast forbindelse mellem Als og Fyn også kan blive for cyklister. Som verdens længste cykelbro vil broen blive en attraktion i sig selv.

Fyn/Als: Du kan hverken cykle over Storebæltsbroen eller Øresundsbroen. Men du kan meget vel komme til at cykle over Als-Fyn-broen.

Als-Fyn-broen og Dansk Cykelturisme har sammen undersøgt, hvordan en kommende bro mellem Als og Sydfyn på cirka 11 kilometer også kan blive for cyklister. Det skriver AlsFyn-bro-komiteen nu i en pressemeddelse.

I en en helt ny rapport estimerer Cowi, at en Als-Fyn-bro med cykelsti årligt vil kunne tiltrække op til 8500 flere cykelturister til regionen, og at mellem 38.000 og 230.000 cyklister årligt vil køre over broen. Rapporten anslår også, at det vil kunne øge den lokale turismeomsætning med mellem 10 og 50 millioner kroner, fremgår det af pressemeddelelsen.

Annonce

Af meddelelsen fremgår det, at borgmester Hans Stavnsager (S) er vild med ideen om at have verdens længste cykelbro i ”baghaven”.

En fast forbindelse vil være et kæmpe løft ikke kun for Faaborg-området men for hele Fyn. Den vil sætte turbo på den lokale og regionale udvikling, og hvis den samtidig bliver verdens længste cykelbro, vil det betyde et endnu større rygstød til vores turismebranche, siger han.

Hvis en forundersøgelse af en fast Als-Fyn-forbindelse bliver en del af den kommende infrastrukturaftale – som regeringen og en række partier i Folketinget lægger op til – håber Hans Stavnsager, at muligheden for en cykelsti bliver undersøgt nærmere.

- På Fyn har vi mange cykelturister, og vi satser stort på cykelturismen, så det er vigtigt, at man også fremover kan tage cyklen med mellem Als og Fyn. Derfor er det i mine øjne helt oplagt, at vi allerede nu begynder at tænke cyklisme ind i projektet - og det samme gælder kollektiv transport og andre grønne løsninger. Så jeg håber på, at der inden sommerferien bliver vedtaget en forundersøgelse, og at den blandt andet vil se på mulighederne for at gøre Als-Fyn-broen til verdens længste cykelbro,” siger han.

Vi kan overgå kineserne

I dag ligger verdens længste cykelbro i kinesiske Xiamen og er på otte kilometer.

Cowi-rapporten præsenterer fire modeller for en cykelbro, ligesom de mulige effekter for turismen bliver undersøgt.

Ved at sammenligne med andre internationale cykelattraktioner anslår Cowi, at Als-Fyn-broen med cykelsti årligt kan tiltrække op til 8500 flere cykelturister til regionen, og at mellem 38.000 og 230.000 cyklister årligt vil køre over broen.

Direktør for Dansk Cykelturisme, Jesper Pørksen, mener også, at cykelmulighederne skal undersøges nærmere.
- Jeg mener, at det bør være et princip ved alle større infrastrukturprojekter, at man fra start tænker cykelmulighederne ind. Og Als-Fyn-broen er et glimrende eksempel, for Cowis rapport viser tydeligt, at det ikke ”bare” vil blive en cykelforbindelse. En 11 kilometer lang cykelbro vil blive en unik attraktion, og den vil have potentiale til at give cykelturismen i Danmark et stor løft. Det at køre over verdens længste cykelbro er en oplevelse, som folk er villige til at rejse langt for, siger han i pressemeddelelsen.

Annonce
Navne For abonnenter

Dødsfald: Nu må Spacemakers og håndboldkvinderne klare sig uden Odense-advokaten Jørn Bonnesen

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Giftige svampe kostede Tikko livet: Nu melder dyrehospital om flere døde hundehvalpe

Fyn For abonnenter

Fynbus giver kontrollører bodycam: 'Fede luder - dine børn dør' - trusler er blevet en del af arbejdsdagen for Christina, der bare skal tjekke en busbillet

Assens

13-årig snittet i ryggen med foldekniv ved ungdomshus: - Vi skal have forebygget de her ting, så de ikke sker igen

Middelfart For abonnenter

Landsbyboere nørkler med ambitiøs butiksdrøm: - Derfor vil jeg ikke dømme den ude endnu

Faaborg-Midtfyn

Mangler 200 cykler: Nu må succesfuld cykelhandler skuffe sine kunder gang på gang

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Navne For abonnenter

Dødsfald: Nu kan Jørgen høre alle de vitser, Misse har samlet til ham - i Himlen

Erhverv

Claudia fik en god idé, mens hun ammede sin søn: Har fordoblet salget i år og drømmer om sin egen hudplejeserie

Fyn

Udbredelse af farlig bakterie kortlagt på kommuneniveau: Fyn er hårdt ramt

Kerteminde For abonnenter

Påkørte person på invalidscooter og stak af: Det fortrød han få øjeblikke senere

Navne For abonnenter

Dødsfald: Børnebørnene kunne fjerne rygsmerterne - ellers var Jan til OB, heavy metal og Barcelona

Nordfyn For abonnenter

Nordfyn blandt de værst ramte kommuner: Men få enkle ting kan eliminere risikoen for at blive smittet med legionella-bakterier

Annonce