Annonce
Indland

Ny rangliste over kommuner skaber intern strid i Venstre

Københavnsk borgmester mener, at ny liste over kommuners evne til at få borgere i beskæftigelse er misvisende.

Der er intern uenighed i Venstre om en ny liste, som opgør, hvor gode landets 98 kommuner er til at få borgere i job.

Beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Cecilia Lonning-Skovgaard (V) langer ud efter beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, der er fra samme parti:

- Den nye opgørelse fra Beskæftigelsesministeriet er misvisende. Den præmierer kommuner for at parkere borgere på permanent offentlig forsørgelse i stedet for at hjælpe dem, og det er altså ikke vores grundholdning her i København, siger hun i en pressemeddelelse.

Udtalelsen kommer, efter at ministeren fredag har fremlagt en liste, hvor København ligger som nummer 83 ud 98 på listen. Dermed præsterer Københavns Kommune dårligere, end ministeriet havde forventet ud fra kommunens rammevilkår.

København kan hente ekstra 131 millioner kroner til kommunekassen, hvis kommunen lever op til sine vilkår, fremgår det af listen.

På ranglisten, der er lavet på baggrund af tal fra 2017, er det opgjort, hvor mange såkaldte fuldtidspersoner der kan forventes at være på offentlig forsørgelse i den enkelte kommune.

Beskæftigelsesborgmesteren henviser sammen med sin kritik til, at selv om ministeriets liste er baseret på tal fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (Vive), er det ikke den samlede analyse, som Beskæftigelsesministeriet har taget med.

Førtidspension, ledighedsydelse, fleksjob og ressourceforløb er pillet ud af ligningen. Og det ændrer billedet fuldstændig, mener Lonning-Skovgaard.

Her ligger Københavns Kommune ifølge hende som den fjerdebedste kommune i landet i en opgørelse fra 2016.

Da Troels Lund Poulsen fredag formiddag offentliggjorde listen, sagde han, at nogle kommuner ville føle sig ramt over at ligge i den dårlige ende.

- Jeg forventer, at der kommer stor diskussion om det tekniske arbejde bag listen, sagde han.

Ifølge ministeren er førtidspension fjernet fra opgørelsen for at give et mere retvisende billede.

- Det handler om at vise, om man kan få folk ud på arbejdsmarkedet eller i uddannelse. Det kan man ikke med folk på førtidspension, sagde han.

Listen bliver opdateret halvårligt, så kommunerne løbende kan følge, om de gør fremskridt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

OB

Kadrii: Det er bedre nu

Faaborg-Midtfyn

Grøn fynsk biogas-gigant kører selv på sort diesel: - Afgifterne på biogas-brændstof er for høje

Annonce