Annonce
Nyborg

Ny rangliste: Nyborg er bedst til at flytte ledige væk fra offentlig forsørgelse

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) er her fotograferet i 2015 ved indvielsen af Nyborg Jobcenters nye tiltag, som matcher unge og virksomheder for at skaffe flere praktik-/elevpladser. Nyborg Kommune ligger nummer et på en ny rangliste over de danske kommuners evne til at få ledige væk fra offentlig forsørgelse. Arkivfoto: Yilmaz Polat
  • Langeland ligger helt i bund, mens Nyborg topper listen over kommuner, der er gode til at få folk i job.
  • Storbyerne, bortset fra Aarhus, ligger længere nede på listen.

Nyborg er bedst til at få ledige væk fra offentlig forsørgelse, viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet. Langeland, Fredericia og Stevns ligger i bunden.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) fremlægger fredag en ny rangliste, der viser, hvor gode kommunerne er til at få folk væk fra offentlig forsørgelse.

- Jeg har store forventninger til denne helt nye måde at måle kommunerne på. Først og fremmest forventer jeg, at det vil gavne ledige, som vil få en bedre indsats, siger han.

København ligger nummer 83, Aarhus ligger 39, mens Aalborg ligger 73 og Odense ligger 86.

Samlet er der omkring 430 millioner kroner at hente, hvis kommunerne får så mange i job, som man kan forvente ud fra indbyggernes sammensætning ifølge ministeriet.

Du kan se hele listen her

Ministeren påpeger, at det vil lune i kommunekassen og give flere penge til velfærd andre steder, hvis de får flere i job.

- Det er altså både en gevinst for borgerne og kommunerne. Den nye opgørelse går hånd i hånd med større frihed til kommunerne, der er en konsekvens af en politisk aftale, som gør op med stive regler i beskæftigelsesindsatsen, siger Troels Lund Poulsen.

Alle ranglister vil blive opdateret hvert halve år, så kommunerne løbende kan se, om de gør fremskridt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

OB

Kadrii: Det er bedre nu

Faaborg-Midtfyn

Grøn fynsk biogas-gigant kører selv på sort diesel: - Afgifterne på biogas-brændstof er for høje

Annonce