Annonce
Indland

Ny prognose går mod strømmen: V går frem på Fyn

Lars Chr. Lilleholt, Jane Heitmann, Erling Bonnesen og Jakob Ellemann-Jensen ved et tidligere besøg på en virksomhed i Svendborg. Ellemann er ikke længere stillet op på Fyn, men hans plads kan blive overtaget af Anne Katrine Melvig.

Venstre på Fyn står igen til at vinde fire mandater ved folketingsvalget ifølge professor Søren Risbjerg Thomsens geografiske prognose i den politiske netavis Altinget.

Annonce

I talrige meningsmålinger er Venstre på det seneste gået tilbage, men på Fyn er der fremgang at spore i en ny geografisk prognose.

Det er professor Søren Risbjerg Thomsen, der for den politiske netavis Altinget har lavet beregningen på baggrund af et vægtet gennemsnit af maj måneds troværdige meningsmålinger og omkring 60.000 Gallup-interviews.

Få valget i din mailbox - tilmeld dig valgnyhedsbrevet her.

Ved samme prognose fra april gik Venstre ellers tilbage fra fire til tre mandater, men nu har partiet altså genvundet terræn ifølge prognosen og giver igen fire mandater til partiet, der står til at blive det andet eller tredjestørste ved det kommende folketingsvalg.

Målingen er godt nyt for Lars Chr. Lilleholt, Erling Bonnesen og Jane Heitmann, der ifølge Altinget kan få følgeskab af Anne Katrine Melvig, opstillet i Nyborg.

Mandatet ser ud til at være "stjålet" fra Det Konservative Folkeparti, hvor Mai Mercado ifølge prognosen ryger ud af Folketinget.

Læs om Mai Mercados mulige exit fra Folketinget her.

I den anden blok følger Socialdemokratiet tendensen med fremgang i alle aktuelle meningsmålinger og går frem til fem fynske mandater, som også er resultatet fra seneste valg.

Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, søvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Debat

Mit digitale åndedræt

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Annonce