Annonce
Middelfart

Ny podcast: Viktor og Victor hudfletter ugen, der gik

Gymnasieeleverne Victor Kronborg Tørnæs (t.v.) og Viktor Lindegaard (t.h.) kaster sig ud i en ny podcastserie, der handler om ugen, der gik i Middelfart. Samt ugen, der kommer. Foto: Peter Leth-Larsen
Viktor Lindegaard og Victor Kronborg sætter i en ny podcastserie fokus på, hvad der rører sig i Middelfart set igennem deres egen hverdag.

Nordvestfyn: De fortæller åbenhjertigt om alt fra deres indkøb til byture og anekdoter fra barndommen.

Og så giver de dig et overblik over ugen, der gik i Middelfart. Samt ugen, der kommer.

19-årige Viktor Lindegaard og 18-årige Victor Kronborg Tørnæs, begge fra Middelfart, bladrer hver uge ugeavisen Melfar Posten igennem og giver lytterne i en ny, ugentlig podcast et ungdommeligt syn på det, der står i de lokale medier, og hvad der ellers rører sig i Middelfart og i deres egen hverdag.

Navnebrødrene går til dagligt på anden årgang på Middelfart Gymnasium og er tilknyttet Fyens Stiftstidende og Melfar Postens lokalredaktion i Middelfart.

Podcastsatsningen er en del af lokalredaktionens udviklingsprojekt Ryk Middelfart, hvor det handler om at tænke lokaljournalistik på en ny måde, så vi kommer endnu tættere på vores alle sammens hverdag.

Annonce

- Hold nu op, hvor har jeg plaget...

Viktor Lindegaard og Victor Kronborg Tørnæs er ikke blege for at udlevere lidt af dem selv, venner og ikke mindst familie.

Også byens butiksliv bliver kommenteret. I denne uge er det blandt andet den lukkede BR-butik, der bliver udgangspunkt for en snak eller to.

- Det er godt nok ærgerligt. Jeg er saftsumene træt af, at BR er lukket. Men jeg har godt nok heller ikke brugt penge der i mange år. Hold nu op, hvor har jeg godt nok plaget om mange ting derinde, lyder det ærligt fra Viktor Lindegaard.

- Jeg havde lidt mere gevinst med at få min far derind i og med, at jeg var den førstefødte, og han (min far, red.) skulle lære at sige nej, supplerer Victor Kronborg Tørnæs.

Hvorefter makkerparret forsøger at hjælpe en lokal, 80-årig violinspiller med at finde ligesindede, anmelder årets ungdomsmusical med en blindtarm i hovedrollen og meget mere.

Du kan læse nyheder fra Melfar Posten på hjemmesiden www.melfarposten.dk eller bladre i den digitale udgave her: www.e-pages.dk/melfarposten/526/.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce