Annonce
Fyn

Ny podcast: Studerende sætter fokus på ærlige og filterløse samtaler

Simone Kyed Jeppesen (tv) og Sofie Brockstedt (th) håber, at deres podcast kan få flere til at tale ærligt og filterløst sammen. Foto: Mille Thomsen.
To studerende på SDU står bag en ny podcast på Odense Studenterradio. Under navnet "Filterløs" er de to unge kvinder pinligt ærlige i studiet, og opfordrer andre til mere løssluppen samtale.
Annonce

Stemningen er løssluppen og samtalen pinligt ærlig, når Simone Kyed Jeppesen og Sofie Brockstedt hver anden uge stiller sig til rette bag mikrofonerne på STAAL Studenterradio på SDU.

De to studerende står bag en ny podcastserie under navnet "Filterløs" - en podcast, der skal sætte fokus på at snakke åbent og ærligt - om alt.

Der er allerede udgivet fire afsnit af podcasten, og indtil videre er de blevet lyttet til over 750 gange.

- Ideen med podcasten er, at vi skal kunne snakke om alle emner. Vi vil gerne stikke lidt til fordommene, siger Simone Kyed Jeppesen.

- Vi prøver at gøre det ærligt og helt uden filter - og også lidt grænseoverskridende, tilføjer Sofie Brockstedt.

I radiostudiet bliver der talt om alt fra filtre på Instagram til fordøjelsesproblemer. For de mange (pinlige) problemer, vi oplever i hverdagen, skal ikke være et tabu at tale om, mener de.

Og når dørene til radiostudiet lukker tæt, så forpligter navnet. De to studerende er selv nødt til at være fuldstændig ærlige og filterløse, når de optager - og hvis ikke de er det, skal de nok få det at vide af veninderne, der lytter med.

- Vi giver rigtig meget af os selv personligt i podcasten, nok også mere end vi havde overvejet fra starten, siger Simone Kyed Jeppesen med et skævt smil og Sofie Brockstedt tilføjer:

- Man kan godt bagefter tænke: Gud, fik jeg lige sagt lidt for meget. Det kan godt føles mega grænseoverskridende, at det kommer ud til alle.

De to podcastere er begge 23 år gamle og går på tredje semester på medievidenskab.

Filterløs

  • Filterløs er en podcast, der vender omdiskuterede emner, hverdagsproblemer og tanker i en løs og ærlig snak.
  • Podcasten er indspillet af de to studerende Simone Kyed Jeppesen og Sofie Brockstedt på STAAL - SDU Studenterradio.
  • Der er indtil videre udgivet fire afsnit af serien.
  • Podcasten kan høres på Castbox, Spotify og i podcastappen på smartphones.
Annonce

Lånt koncept

Konceptet for podcasten er enkelt: Intet er for pinligt at snakke om og intet bliver redigeret. Programmet et nemlig ikke filterløst, hvis et nys, akavet tavshed eller pinlige svar klippes ud.

De er ikke de første, der har fået ideen om en podcast uden filter. De er stærkt inspireret af blandt andet den kendte samtalepodcast "Fries before guys", hvor venindeparret Nanna og Josephine giver et intimt indblik i det at være kvinde i 20'erne.

Men Simone Kyed Jeppesen og Sofie Brockstedt prøver alligevel at skille sig ud. Blandt andet peger de på, at deres podcast ikke er feministisk.

- Det skal heller ikke være en tøsepodcast. Det er ikke det, der er meningen. Og så er vi heller ikke eksperter i noget, vi er bare nysgerrige, fastslår Simone Kyed Jeppesen.

Derudover er der plads til alle slags meninger - og det er også okay slet ikke at have en.

- Der er tit en tendens til, at nu skal vi alle sammen synes det samme om et eller andet. I sidste afsnit snakkede vi for eksempel om hår under armene - hvor der lige nu er der en tendens til, at vi alle skal synes det er fedt. Men det behøver man altså ikke synes, siger hun.

En stor del af arbejdet med podcasten foregår på de sociale medier, hvor de to kvinder er meget aktive både på Facebook og Instagram. Her får de en del inspiration til, hvad der skal diskuteres i næste afsnit, ligesom de laver afstemninger og undersøger følgernes holdning til forskellige emner.

I det nyeste afsnit af podcasten er der, efter forespørgsel fra lytterne, to mænd med i studiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Efter kuldsejlet festival-projekt: Kommune kræver, at Caroline Ahlefeldt skal betale en halv million kroner inden 14 dage

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Danmark

Lyt til Politik med Funding og Løvkvist: Støjberg skal vælge mellem den blå og den sorte tale på søndag

Middelfart For abonnenter

Britisk coronavariant har nået vestfynsk møbelfabrik: - Folk har ikke turdet sige, at de gerne ville arbejde hjemme

Annonce