Annonce
Faaborg-Midtfyn

Ny podcast fyldt med nostalgi om Midtfyns Festival

Med udgangspunkt i nostalgien omkring Midtfyns Festival har Øhavsmuseet Faaborg lavet en lille podcast-serie under titlen "Festival, fællesskab, kærlighed". PR-foto

Faaborg-Midtfyn: Øhavsmuseet Faaborg har i samarbejde med Midtfyns Festival og lyddokumentarist Helle Ansholm lavet en podcast-serie i tre afsnit med titlen: "Festival, fællesskab, kærlighed".

Serien er ment som en lille opvarmning inden Midtfyns Festival genopstår 24.-25. maj, og der er masser af nostalgi over podcasten. Holdet bag gik nemlig ud og bad om gode festivalhistorier, og der har været rigtig mange henvendelser om alt fra musikere, gæster, frivillige og naboer. Folk er kommet med gamle LP-plader, festivalarmbånd og sågar øl af ældre dato.

Serien fortæller med et glimt i øjet, om dét der var - og om, hvor vigtigt fællesskab og frivillighed er, hvis noget som en festival skal gro. Ifølge holdet bag podcasten er det også blevet en podcast, der giver god inspiration til, hvordan vi alle bedst skaber fællesskaber i dag.

Første afsnit i podcast-serien ligger lige nu klar til aflytning på Soundcloud.com. De sidste to afsnit bliver lanceret over de kommende to fredage.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce