Annonce
Nyborg

Ny plads til Christian IX: Biblioteket, industrikvarteret eller bunden af havnen?

Nyborg Kommunes Facebook-side rummer allerede mange bud fra borgerne på jernbanekongens nye plads. Vi har samlet et par håndfulde.

Knud Møller Hansen: " Jeg kunne godt forestille mig, at hans majestæt vil foretrække at stå med ryggen til det kommende slotsbyggeri … Altså hans oprindelige placering".

Anette Jensen: "Hvis endelig han skal flyttes, så kan man slå 2 fluer med ét smæk og flytte ham ned til havnepladsen og kalde den Chr. IX Plads".

Linda Nielsen: "Skal I absolut bruge skattekroner på at flytte ham, så lad ham komme på bibliotekets grund, så han enten skal skue over slottet eller ned mod byen og hans gamle ståsted".

Lisbeth Henningsen: "Jeg ved ikke, hvor han skal stå, men synes det vigtigste er at få en Nyborghistorie hæftet sammen med ham. Hvad er fortællingen om, at man i vores by har en statue af netop ham stående?".

Mikkel Hansen: "Nede i den nye bypark, der kommer ved det gamle færgeleje, så kan de sejlende se ham, når de kommer ind til byen".

Mette Viby: "Han skal da stå ved den gamle hovedvagt i Adelgade og se ned mod skibsbroen".

Lillian Bech: "Manden skal forblive på Torvet, han har aldrig generet nogen i alle de år, han har stået der".

Thomas Leth Rasmussen: "Ved banegården? Den plads er så gold og historieløs i betragtning af, hvor central transport er for Nyborg. Og en god placering for en jernbanekonge, så kunne han tage mod pendlere og byens gæster".

Poul Carlslund: "Stil ham ud på depotet i industrikvarteret. Statuen har hverken historisk eller kunstnerisk betydning".

Henrik Harholm: "I havnen, så vi kan fremme dykkerturismen".

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Odense Sporveje vil nedlægge stoppesteder

1995 4,7 millioner kroner. Så mange penge lagde 11.852 glemsomme fynske bilister i statskassen for ulovlig parkering i 1993. Hovedparten af afgifterne, der som bekendt er på 400 kroner pr. gang, blev lagt af 8816 i Fyns største politikreds, Odense. De 3036 øvrige afgifter er blevet opkrævet jævnt fordelt over resten af Fyn. Selv om afgiften for ulovlig parkering blev fordoblet fra 200 til 400 kroner 1. april 1991, kan de seks fynske p-kontrollører fortsat uddele lige så mange afgifter – ca. 12.000 – om året, konstaterer politikommissær Poul Dahl. 398 bilister klagede over afgiften, men kun 172 fik medhold og pengene eftergivet – oftest i forbindelse med læge- eller sygehusbesøg, der uventet trak ud. 1970 Statsbanerne udbyder i dag en ny Storebæltsfærge til 50 millioner kroner i licitation, og på forhånd ventes de fire værfter i Helsingør, Nakskov, Ålborg og Odense at være interesseret i ordren. Efter planen skal den nye tredækker leveres til sommeren 1972 eller muligvis først til foråret 1973. Samtidig viser en prognose, at færgekapaciteten skal fordobles inden udgangen af 1970-erne, hvis der ikke ret hurtigt tages beslutning om en bro mellem Fyn og Jylland. Færgen kommer i store træk til at ligne ”Arveprins Knud” og får en kapacitet på 450 personbiler og 1500 passagerer. En ny jernbanefærge, der kan overføre gennemgående eksprestog mellem Nyborg og Korsør, ventes bestilt til levering i 1973. 1945 Fra Odense Sporvejes begyndelse har der eksisteret en del faste stoppesteder på særligt trafikerede steder, men sporvejsselskabet overvejer at likvidere dem. Det gælder ved hjørnet af Klaregade og Mageløs samt ved hjørnet af Mageløs og Kongensgade, hvor der nu opsættes almindelige stoppestedsskilte i stedet. Ifølge driftsbestyrer Schaumann sker nedlæggelsen af de faste stoppesteder ud fra hensynet til at gennemføre en hurtigere drift under de nuværende, besværlige trafikforhold, hvor der er stort pres på sporvognene. De faste stoppesteder virker kun forsinkende, og hvis der ingen passagerer er at optage og afsætte, vil sporvognene altså fremtidig kunne køre videre uden standsning.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];