Annonce
Sport

Ny PL-skuffelse rammer Tottenham med Eriksen på bænken

Peter Nicholls/Reuters
Son Heung-min bragte Tottenham foran, men det rakte ikke til sejr uden Christian Eriksen mod Sheffield United.

Tottenham fortsætter med at skuffe i Premier League. London-klubben er stadig blot noteret for tre ligasejre efter nu 12 runder, eftersom lørdagens hjemmekamp mod Sheffield United sluttede 1-1.

Tottenham ligger blot nummer 12 med sine 14 point.

Ud fra spil og chancer burde Tottenham endda være mest tilfreds med uafgjort, da oprykkeren fra Sheffield skabte mest i kampen og spillede friskt til.

Sent i kampen så det ellers ud til, at Son Heung-min skulle blive matchvinder. Han går ikke ligefrem stille med dørene for tiden.

Søndag var han så uheldig at tackle en Everton-spiller, så denne efterfølgende i et sammenstød brækkede anklen. Onsdag scorede han to mål i Champions League-sejren over Røde Stjerne. Og lørdag scorede han til 1-0 og var sit holds klart farligste.

Det fik Christian Eriksen aldrig mulighed for at blive. Danskeren måtte som så mange gange før i denne halvsæson tage plads på bænken fra start, og her blev han siddende.

Ligesom i onsdagens Champions League-kamp mod Røde Stjerne havde manager Mauricio Pochettino foretrukket argentineren Giovani Lo Celso på Eriksens normale position.

Tottenham havde som ventet et klart boldovertag, men Sheffield United var oftest mest nærgående i sine angreb.

Som da John Lundstram efter en halv time afsluttede resolut i feltet og ramte stolpen.

Tottenham var tæt på, da Harry Kane manglede marginaler for at komme først på en pasning til forreste stolpe, mens Son Heung-min forsøgte sig med en snedig afslutning, der lige akkurat sneg sig forbi opstanderen.

Sheffield United kom bedst ud til anden halvleg og lagde noget, der mindede om et pres. Efter seks minutter troede man også, at det skulle give mål.

Lys Mousset driblede sig på glimrende skudhold i feltet, men hamrede sin afslutning få centimeter forbi.

I stedet tog Tottenham føringen. En Sheffield United-spiller havde ellers brudt angrebet, men kom i eget felt til at aflevere til Son Heung-min, der var kvik i opfattelsen og scorede mellem benene på målmanden i det 58. minut.

Godt et minut senere svarede Sheffield United tilbage med David McGoldricks mål ved bageste stolpe. Troede man. For næsten fire minutter senere viste VAR, at en United-spiller tidligere i angrebet stod i offsideposition med en støvlespids, og målet blev annulleret.

Udeholdet lod sig dog ikke slå ud. 12 minutter før tid blev det endelig 1-1. George Baldock fik bolden i højre side af feltet, og hans tiltænkte indlæg fik et elegant skru, så bolden sejlede ind i fjerneste hjørne.

I slutfasen pressede Tottenham for sejrsmålet, men kom ikke nærmere end Lucas Mouras glimrede langskud, som keeper Dean Henderson verfede til hjørnespark.

Med resultatet ligger Sheffield United overraskende nummer fem med 17 point.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fred friskolerne

Man kan sagtens sidde tilbage med en fornemmelse af, at det var tomme tønder, der buldrede, da Socialdemokratiet allerede fra årets begyndelse varslede store nedskæringer på friskoleområdet. Sådan gik nemlig ikke, da finanslovforhandlingerne i sidste uge faldt på plads og godt for det. For ikke alene ville det give mange kommuner et øjeblikkeligt problem med at finde plads til de friskoleelever, der risikerede at sive tilbage til folkeskolen, hvis der var udsigt til en større stigning i friskolernes egenbetaling. Det ville også ramme hårdt i de mindre byer i de kommunale udkanter, hvor engagerede lokale kræfter har forsøgt at sikre områdets fremtid ved at holde liv i den lokale skole, som lokalpolitikerne i stordriftens navn har lukket. Friskoler, der er vokset frem på gammeldags dyder som medbestemmelse og demokrati, og som regeringspartiet næppe kan være oprigtigt interesseret i at spænde ben for. End ikke selv om de 300 millioner kroner, undervisningsministeren varslede at ville tage fra driften af de 550 friskoler, kortvarigt ville pynte et andet sted i statens budget. De buldrende tønder og det kritiske blik på friskolerne var til at begribe, hvis de skyldtes, at skolerne ikke fulgte lovgivningen, eller hvis de underviste efter helt andre principper og i andre fag end dem, folkeskoleloven bekender sig til. Men virkeligheden er jo, at mange af friskolerne er oprettet på geografiske områder, hvor kommunerne for længst har sluppet deres ansvar. Med den månedlange debat om skolernes økonomi kan usikkerhed for fremtiden imidlertid være plantet så dybt i friskolemiljøet, at regeringen bør forsikre skolerne om, at debatten ikke kommer til at gentage sig til næste år. Og ikke nok med det: Regeringen skylder at sikre skolernes fremtidige eksistens og frede dem, så de kan bruge deres engagement på det, de er bedst til - at undervise børn i deres nærområde. Andet kan hverken skoler, elever eller forældre være tjent med.

Annonce