Annonce
Odense

Ny passage: Kom tørskoet fra letbanen til Rosengårdcentret

De fleste kommer stadig i bil til Rosengårdcentret. Men når letbanen stopper på Ørbækvej til venstre i billedet, skal passagererne kunne kommet tørskoet ind til centret. Foto: Michael Bager
Rosengårdcentret går snart i gang med at etablere en overdækket fodgængerpassage fra letbane-stoppet på Ørbækvej til Grøn Indgang.

Odense: Det bliver spændende at se, hvad der kommer først: Letbanen i drift eller passagen.

For hvor vi endnu har en præcis dato for letbanens åbning til gode, så melder Rosengårdcentrets chef, Casper Bach Andersen nu ud, at i andet kvartal i år, vil centret være klar med en overdækket passage, der kan bringe fodgængere tørskoet fra letbane-stoppestedet på Ørbækvej til centrets grønne indgang.

Kommunen har givet grønt lys til opførelsen af passagen, efter lokalplanen for området har været i høring, og nu mangler der kun de nødvendige byggetilladelser, inden arbejdet kan gå i gang, og da andet kvartal er lig med april, maj eller juni, kan det jo godt være, at passagen står færdig, inden letbanen ifølge seneste meldinger kommer til at køre til maj.

Annonce
Sådan cirka kommer den overdækkede passage fra letbane-stoppet på Ørbækvej (th.) og til Rosengårdcentrets grønne indgang til at se ud. Illustration: WERK Arkitekter

Grønne tage

Projektet har, fortæller Casper Bach Andersen, været på tegnebrættet et godt stykke tid, men det er altså nu, myndighederne har givet grønt lys, så på en måde har det - i hvert fald i henseende til passagen - været heldigt nok for centret, at letbanen er forsinket.

Konkret bliver der tale om et langt halvtag, som letbanepassagererne kan gå under fra stoppestedet på Ørbækvej til Grøn Indgang. Det bliver såkaldte sedumtage, det vil sige grønne tage / græstage, og passagen skal ud over at gøre det nemmere for letbane-passagerer at komme i centret også give området et mere grønt udtryk.

- Der er jo meget asfalt herude, siger Casper Bach Andersen, som peger på en række andre tiltag, der er med til at få centret til at fremstå mere grønt. Blandt andet er et område, der har været brugt til oplagring af byggematerialer til letbanen, blevet fyldt med græs og blomster, ligesom der er plantet ni lindetræer.

I det hele taget bliver der gjort meget ud af at lade centrets facade ud mod Ørbækvej fremstå mere grøn. Noget der også er blevet muligt, efter Cinemaxx-biograferne har fået ny indgang, sådan at biografgæsterne skal ind gennem centret.

Der er jo meget asfalt herude.

Casper Bach Andersen, centerchef

Casper Bach Andersen glæder sig også over et godt samarbejde med kommunen og ikke mindst Ørbækhave Grundejerforening, der dækker boligområdet bak hækkene på den modsatte side af Ørbækvej.

- Ørbækhave kom med nogle gode indspark i forbindelse med høringen, og vi har haft en fin dialog, siger Casper Bach Andersen, som i øvrigt også kan se frem til, at etableringen af passagen giver mulighed for en bedre cykelparkering, ligesom projektet giver plads til at etablere en kaffebar eller lignende nær den grønne indgang.

Annonce

Spændende tal

Når letbanen engang kommer til at køre, hvad enten det er før eller efter, passagen står færdig, vil Casper Bach Andersen og hans kollegaer følge udviklingen tæt - og spændte.

Centret har tal på, hvor mange mennesker der går ind af de forskellige indgange, og det bliver interessant at se, hvordan disse tal måske ændrer sig, når letbanen kører, fortæller Casper Bach Andersen, der i sagens natur regner med, at de fleste letbane-passagerer vil bruge Grøn Indgang og i et vist omfang også den gule indgang ud mod Ørbækvej. Men nogen konkret forventning til, hvad letbanen vil betyde for centret, har han ikke:

- Letbanen kommer, når den kommer, og så må vi tage den derfra. Men jeg tror, den får betydning for centret over tid, siger Casper Bach Andersen

Annonce
Odense For abonnenter

Gæster kom fra udlandet for at se letbanen i Odense: Svensker kalder den for en eksemplarisk letbane

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Se alle de festlige billeder: Nu kører letbanen i Odense

Kultur For abonnenter

Ferme fynske fortællere: Et forår præget af blomstrende popdebutanter

Sport

Se video-analysen: Denne gang fandt Esbjerg de magiske greb - nu skal Odense Håndbold finde guldet i egen have

Assens

Det så sort og 'utidigt' ud, men Hans klarede turen Fyn rundt: SCO'en fra 1974 måtte pludselig skiftes ud med en Puch Maxi

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Odense

Mød Danmarks største letbane-nørd: Henrik rejser 10 gange om året - bare for at kigge på letbaner

Middelfart For abonnenter

Salg af kommende bæredygtig bydel trækker ud: Derfor er jorden endnu ikke solgt

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Assens

Mug på væggene, fugtplamager og skimmelvækst: Staten sælger nedslidte ejendomme, efter 100.000 træer er plantet i området

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Kerteminde

Stine efterlyser legekammerater til nyt butiksfællesskab: Vil gerne dele 120 kvadratmeter med andre kreative ildsjæle

Assens For abonnenter

825 tons sand blev pumpet op fra det fynske øhav: Nu ligger det bag idrætshallen og er snart klar til brug

Nyborg

Tour de nybegynder med Brian Holm: Cykelstjerne svarede på 'dumme' spørgsmål

Annonce