Annonce
Odense

Ny parkeringsapp i Odense: Nu kan bilister parkere med mobilen

En ny parkeringsapp gør det muligt for bilister at parkere på kommunale p-pladser i Odense, uden at skulle have betalingskortet op af lommen. Arkivfoto: Robert Wengler

Med en ny parkeringsapp kan bilister fra torsdag parkere ved hjælp af mobilbetaling på Odenses kommunale parkeringspladser.

Fra torsdag kan bilister parkere på alle kommunale parkeringspladser i Odense ved hjælp af mobiltelefonen. Den nye parkeringsapp hedder ParkOne Mobilparkering, og som navnet antyder er det ParkOne, der laver elektroniske parkeringsskiver, sammen med MobilePay, som står bag den nye app.

- Det er den mest brugervenlige løsning på markedet. Man skal hverken bøvle med områdekoder eller betalingskort. Og alt er transparent, der er ingen skjulte bindingsperioder eller gebyrer, siger Lasse Barsholm, administrerende direktør i ParkOne Mobilparkering.

Den nye parkeringsmetode blev for nylig tilgængelig for bilister i København, nu er den altså nået til Odense, og på sigt skal den også lanceres i landets øvrige store byer, skriver ParkOne i en pressemeddelelse. I 2016 blev det muligt at parkere via en app til mobiltelefonen i parkeringskældrene under Thomas B. Thriges Gade og Odeon, og med den nye parkeringsapp kan man nu også lade betalingskortet ligge i lommen, hvis man parkerer på kommunale pladser i Odense.

For at bruge parkeringsappen skal man først downloade den på sin smartphone. Her skal man oprette sig som bruger, før man kan indstille tiden på sin mobil, når man har parkeret sin bil. Derefter reserveres parkeringsbeløbet via MobilePay, og når parkeringen er slut, får man automatisk en kvittering i sin mailboks.

For almindelige privatkunder er der et fast gebyr på 4 kroner pr. parkering, uanset hvor lang tid, man parkerer. Ifølge ParkOne vil en seks timers parkering i en rød zone i Odense koste 76 kroner gennem appen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Juleåbent hos Stokkebye Vingård

Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Annonce