Annonce
Nyborg

Ny påsat brand i Nyborg: Ild i sprængfarlig garage

Den ukendte gerningsmand forsøgte at stikke ild på en garage, hvor der blandt andet opbevares dunke med benzin. Foto: Simon Holt
Personalet i handicapcenter er rystet, efter at en ukendt gerningsmand har forsøgt at stikke ild på en garage med benzindunke og gasflasker.

Nyborg: Personalet i handicapcenteret Låddenhøj i Nyborg er rystet efter at have været udsat for et forsøg på brandstiftelse.

Forsøget på at stikke ild på en garage, hvor handicapcenteret blandt andet opbevarer benzindunke og gasflasker, blev opdaget allerede torsdag i sidste uge, men her troede personalet, at skaderne på garageporten var resultatet af et indbrud et par uger forinden.

Handicapcenteret ligger klods op ad en af de haveforeninger, hvor der de seneste tre måneder har adskillige tilfælde af forsøg på brandstiftelse.

Afdelingsleder Hanne Asktrup blev først opmærksom på skaden på garageporten tirsdag formiddag.

- Det er tydeligt, at der var gjort forsøgt at starte en brand. Og da jeg havde de tidligere brande i området omkring vores institution in mente, så tænkte jeg, at politiet skulle tilkaldes, selv om selve brandskaden ikke så voldsom ud, fortæller hun.

Annonce

Sammenhæng mellem brandene

Forsøget på brandstiftelse ved Låddenhøj er den tiende uforklarlige brand i Nyborg inden for tre måneder.

Carsten Dichmann, vicepolitiinspektør ved Fyns Politi, kan ikke afvise, at der er en sammenhæng mellem ildpåsættelsen ved handicapcenteret og de ni forgående brande.

- Det virker mistænkeligt, og qua den historik der er i området, kan vi ikke udelukke en sammenhæng, siger han.

I garagen, hvor den ukendte gerningsmand har forsøgt at antænde branden, opbevarer handicapcenteret flere dunke med benzin og diesel og adskillige gasflasker.

Derfor kunne en potentiel brand have udviklet sig meget alvorligt. Og det bekymrer Hanne Asktrup.

- Det kunne jo være gået helt galt. Man bliver lidt utryg ved tanken om, at der render én eller flere rundt, og er fuldstændig ligeglade med den skade, som de kan forvolde. Det hele kunne jo være eksploderet, mener hun.

Fyns Politi oplyser, at den 51-årige mand, der blev anholdt i forbindelse med en brand i en kolonihave i Helgetoften i Nyborg i søndags, fortsat er sigtet for brandstiftelse.

Manden blev mandag eftermiddag løsladt, da der ikke var tilstrækkeligt grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Annonce