Annonce
Indland

Ny OUH-undersøgelse: Markant flere kommer til skade på motorvejen på Vestfyn

Der er næsten kommet dobbelt så mange til skade i trafikken på den tosporede del af motorvejen i årene efter udvidelsen på den første strækning sammenlignet med årene inden. Foto: Louise Koustrup

Op mod dobbelt så mange kommer til skade på den tosporede del af Fynske Motorvej på Vestfyn i forhold til for få år siden. Det viser en ny undersøgelse fra Ulykkes Analyse Gruppen på OUH.

Antallet af tilskadekomne personer på den tosporede del af Fynske Motorvej på Vestfyn er vokset markant. Det viser en ny opgørelse, som Ulykkes Analyse Gruppen på OUH har foretaget på forespørgsel fra Fyens Stiftstidende.

Analysegruppen har i sit arbejde haft særligt fokus på udviklingen i personskader efter udvidelsen til tre spor mellem Middelfart til Nørre Aaby i 2014, og forskerne i gruppen har derfor sammenlignet perioden 2012-2013 med 2015-2016. Tendensen i tallene er tydelig, fortæller overlæge og daglig leder af Ulykkes Analyse Gruppen, Jens Lauritsen:

- Det er markant, at der generelt set næsten er sket en fordobling i antallet af tilskadekomne på strækningerne på den vestlige motorvej, hvor der stadig er tosporet vej. Omkring Odense er der færre tilskadekomne, og specielt på den tresporede del er der meget færre, siger overlægen, der dog understreger, at tilskadekomne fra den tresporede del i enkelte, sjældne tilfælde kan være blevet kørt til behandling i Kolding.


Overlæge og daglig leder af Ulykkes Analyse Gruppen ved OUH Jens Lauritsen. Foto: Nils Svalebøg.

Ulykkes Analyse Gruppen har gennem en detaljeret analyse fundet frem til, hvor 1016 personer er kommet til skade på Fynske Motorvej i perioden 2010 til 2016. Derudover er der et mindre antal ulykker, som ikke har været mulige at stedfæste.

- Der er ingen tvivl om, at det her fortæller, at ulykkerne rammer rigtig mange mennesker. Og hver gang en person kommer til skade, er der familie og andre, som også bliver påvirket. Det er dog heldigvis ikke alle, der kommer alvorligt til skade, siger Jens Lauritsen.


Vær med i kampen

Skriv et postkort til din politiker


Klik på billedet herover og udfyld et digitalt postkort, hvor du fortæller, hvorfor du har brug for det tredje spor. Så viderebringer vi din begrundelse til de ansvarlige politikere i Folketinget. Du kan også dele postkortet på Facebook for at vise andre, at du er med i kampen for et tredje spor.

Sæt et klistermærke i bagruden


Støtter du kampen for et tredje spor på Fynske Motorvej, kan du vise det ved at sætte et klistermærke i bagruden på din bil. Du kan gratis hente mærkatet på et af Fyens Stiftstidendes kontorer.

Tips os om uheld/kø


For at vise, hvor meget vi har brug for det tredje spor, har vi på Fyens.dk lavet en alarm. Vi starter alarmen hver gang, der er kø eller uheld på Fynske Motorvej. Så bilister bliver advaret, og så politikerne ikke kan undgå at se, hvor slemt det står til på motorvejen. Klik på billedet herover og tip os, når den er gal på E20.
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Se alle billederne: Bruger millioner på lækre detaljer i renovering af Ulriksholm Slot: Møblerne er til gengæld Ikea og genbrug

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Kritik af dybe kratere i asfalten ved testcenter: Skal folk have ødelagt deres biler eller falde?

Erhverv For abonnenter

Mange millioner til robotfirma: Lars-Peters robot er rykket op i en ny division

Nordfyn

Transformatorstation i flammer:  Over 1000 fynboere ramt af strømafbrydelse

Nyborg For abonnenter

Meldte sig selv efter 100 overgreb: 61-årig anklaget for overgreb på datter og barnebarn

Regeringen varsler lempelser: Her er restriktionerne, som eksperter er klar til at sige farvel til

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Rekordregnskab og ordrebogen bugner: Dropper møgopgaver i København og tjener styrtende på Fyn

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Vinhandel gearer op:  - Inden for få år skal vi i hvert fald runde en omsætning på en halv milliard

Kerteminde

Fanget på video: Ukendt mand brugte vinkelsliber til at stjæle skoleelevs Puch Maxi

Vanvittig diskussion om skuespillere: Kun en jøde må spille jøde, og kun en transkønnet må spille transkønnet

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

14 dages ventetid på hjælp til Mit-ID: Hvorfor sparer I på Borgerservice, spørger utilfreds borger

Odense For abonnenter

Lokalplanen ændret: Åbner mulighed for kæmpe byggeri tæt på stadion

OB

OB lejer omgående Moses Opondo ud til AC Horsens i foråret - AC Horsens vil bruge ham til at rykke tilbage i Superligaen

Annonce