Annonce
Sydfyn

Ny Olleruparena løb tør for penge: Søger sponsor til 2800 sæder

Publikum i den nye arena i Ollerup sidder på afsatser, og det begrænser mulighederne for at trække større arrangementer til. Derfor søger gymnastikhøjskolen nu sponsorer til omkring 2800 stolesæder med ryglæn. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Nyindviet arena på Gymnastikhøjskolen i Ollerup mangler 1,5 millioner kroner til sæder og beder nu om hjælp i det sydfynske erhvervsliv.

Ollerup: Da den nye arena på Gymnastikhøjskolen i Ollerup blev indviet i marts, måtte publikum sidde på afsatser uden sæde og ryglæn, og sådan er forholdene stadig.

Prisen for de mobile tribuner løb op i over 10 millioner kroner, og det betød, at skolen ikke havde penge til sæder, og det er et problem. Forstander Uffe Strandby fortæller, at der er konkrete arrangementer, som skolen ikke kan huse, fordi der ikke er sæder til tilskuerne, og han beder nu det sydfynske erhvervsliv om hjælp.

Uffe Strandby opfordrer erhvervslivet til at donere penge til sæderne, og han lover til gengæld, at man kan få sit navn på sæderne i 10 år.

Annonce

De manglende sæder er en hindring for, at vi kan få større arrangementer til Sydfyn, og vi håber, at det sydfynske erhvervsliv kan se det samme potentiale som os og kan forstå, at vi har brug for noget hjælp.

Uffe Strandby, forstander, Gymnastikhøjskolen i Ollerup

Utilfredse tilskuere

Uden sæder, kan skolen ikke stå som arrangør af store sportsbegivenheder og koncerter. Det oplevede Uffe Strandby i april, da DGI’s verdenshold gav opvisning i den nye arena, og der var stor utilfredshed blandt publikum.

- Der er en forventning om, at når man sælger billetter på billetnet til samme pris over hele landet, så kan man ikke sige, at der et sted ikke er stolesæder. Vi måtte hen og give kaffe med sødt til alle tilskuere som kompensation, fortæller Uffe Strandby.

Gymnastikhøjskolen har ikke brug for sæderne i dagligdagen, hvor tribunerne er kørt til side, og hele hallen bruges til undervisning. Skolens store arrangementer som en forældredag og OD-dagen kan også afvikles under de nuværende forhold, og derfor tvivler Uffe Strandby på, at han kan overbevise skolens bestyrelse om, at den stal donere 1,5 millioner kroner til de omkring 2800 sæder.

I stedet henvender han sig til det lokale erhvervsliv.

- De manglende sæder er en hindring for, at vi kan få større arrangementer til Sydfyn, og vi håber, at det sydfynske erhvervsliv kan se det samme potentiale som os og kan forstå, at vi har brug for noget hjælp, siger Uffe Strandby.

Hobro-modellen

Forstanderen håber, at en storsponsor vil melde sig på banen og købe alle omkring 2800 sæder, eller at tre-fire virksomheder vil købe hver en sektion i arenaen. Lykkes det ikke, er han åben for at sælge sæderne enkeltvis.

- Det er selvfølgelig lettest for os at sælge det hele på en gang, men hvis det ikke kan lykkes, så prøver vi den anden vej, siger Uffe Strandby.

Han har set, at den model fungerede i Hobro, da byens fodboldklub rykkede op i Superligaen og byggede nyt stadion.

- I Hobro havde de heller ikke penge til stolesæder, så de solgte dem enkeltvis eller i mindre pakker med et lille navnetræk, fortæller Ollerup-forstanderen.

Arenaen i Ollerup blev støttet af A.P. Møller Fonden og havde et samlet budget på 115 millioner kroner.

Komforten for tilskuerne er ikke i højsæden i den nye arena i Ollerup, og derfor søger gymnastikhøjskolen nu sponsorer til omkring 2800 stolesæder. Billedet her er fra indvielsen i marts med byrådsmedlem Per Nykjær Jensen forrest. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Forstander Uffe Strandby appellerer til det sydfynske erhvervsliv om hjælp til indkøb af omkring 2800 stolesæder, så den nyindviede arena kan huse flere arrangementer. Arkivfoto: Andreas Bastiansen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce