Annonce
Indland

Ny nordisk Michelin-guide: To fynske restauranter i spil

Falsled Kro bør have en Michelin-stjerne, hvis guidens inspektører tager turen helt til Sydfyn, mener madredaktør Morten Vilsbæk.

Næste år udkommer en nordisk Michelin-guide. Det betyder muligvis, at danske restauranter udenfor København også er med i kampen om stjernerne. To fynske restauranter er gode nok til at få en stjerne, vurderer madredaktør.

Det har indtil nu kun været restauranter i Københavns-området, der har mulighed for at få de eftertragtede Michelin-stjerner.

Men næste år lancerer Michelin en særlig nordisk guide. Det bekræfter direktør for Michelin-guiden, Michael Ellis overfor Politiken.dk.

Og det er godt nyt for restauranter udenfor København, der muligvis kan komme i betragtning til en Michelin-stjerne.

Madredaktør på Fyens Stiftstidende Morten Vilsbæk vurderer, at to fynske restauranter har mange af de kvaliteter den franske madguides inspektører efterspørger.

Annonce

Fynsk kro bør have stjerne

- Jeg vil sige, at Falsled Kro bør have en stjerne. Det er klassisk fransk/dansk køkken på højt niveau, siger han.

Det selvom, at Morten Vilsbæk ikke var helt tilfreds med serveringen sidst han anmeldte restauranten.

- Men det er mit indtryk, at de har fået hanket op i det, og det er noget, der betyder rigtig meget, når der skal uddeles stjerner, siger redaktøren.

Han påpeger, at Falsled Kro også er en del af Løgismose-koncernen, som også ejer den tidligere stjernede restaurant Kong Hans i København.

- Og Falsled er bestemt på niveau med Kong Hans, hvis ikke bedre, siger Morten Vilsbæk, der også er imponeret over Restaurant Lieffroy i Nyborg.

- Det er et andet godt bud, synes jeg. Det er virkelig fin mad i flotte rammer. Der er fokus på super-gode råvarer og så er præsentationen rigtig skarp, siger redaktøren.

Jesper Uhrup Jensen, redaktør på madmagasinet Gastro, og Bent Christensen, madanmelder og udgiver af Den Danske Spiseguide, har tidligere peget på lige netop de to restauranter, som værende i Michelin-klassen.

Mangler lige det sidste

Han tvivler på, at der er andre af de fynske restauranter, der får en stjerne.

- Der er flere steder, hvor maden er rigtig god, men der mangler tit lige det sidste i form af betjeningen, siger han.

Han peger blandt andet på Rudolf Mathis i Kerteminde og Munkebo Kro, som steder, der serverer mad på højt niveau, men som mangler lidt finesse for at gøre sig fortjent til en stjerne.

Michelin oplyser, at deres inspektører allerede er på gaden, men vil ikke afsløre hvilke byer, de besøger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kirketur og Kingo-aften

Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce