Annonce
Fodbold

Ny Næsby-fadæse lurer

Næsby fejrede oprykningen efter sejren over Varde, men der andre ting at spekulere over i klubben på Stærehusvej. Foto: Kim Rune
Efter skrivebords-degraderingen af Fynsserieholdet: Næsby har ikke været tilmeldt pokalturneringen.

FODBOLD: Mens Næsby Boldklub jubler over oprykningen til 2. division, så truer andre sager med at skygge for den præstation.

For nylig blev klubbens andethold i Fynsserien degraderet til serie 1 få timer efter, at holdet ellers havde reddet sig i en midtuge-kamp mod OB. Men det viste sig, at klubben havde brugt spilleren Marcus de Claville Berthelsen ulovligt i den pågældende kamp. Derfor blev resultatet 3-2 til Næsby ændret til 3-0 til OB på skrivebordet, og så var Næsby rykket ned.

Nu viser det sig, at Næsby også har glemt at tilmelde sig DBU's pokalturnering Sydbank Pokalen og derfor formentlig ikke er med i hatten, når der den 2. juli trækkes lod til første landsdækkende hovedrunde.

- Jeg skal ikke kunne sige, om det er fordi, de har glemt at tilmelde sig, men Næsby er i hvert fald ikke blandt de kvalificerede hold som DBU Fyn har sendt til os, og som Danmarksseriehold i den forgangne sæson, skal de kvalificere sig til de afsluttende runder (red.: hovedturneringen), meddeler Anders Radén-Rygaard, der er marketing manager for Sydbank Pokalen.

Ved en gennemgang af resultaterne af DBU Fyns indledende runder står det klart, at Næsby ikke har været tilmeldt, for klubben har ikke spillet kampe hidtil i pokalturneringen.

Næsbys sportschef Jonas Melchior Hansen erkender, at noget er gået galt.

- Vi har været divisionsklub i 14 år og der sker hele tiden forandringer, så der kan være gået noget galt i tilmeldingen. Men det der fylder hos os lige nu er, at Fynsserie-holdet er rykket ned. Det har vi langt større fokus på. Pokalturneringen er hyggelig og sjov, men vi har ikke haft behov for de kampe i foråret, siger han til Sport Fyn.

Det er endnu uklart, om Næsby er i dialog med DBU om forglemmelsen.

- Det kunne være gode kampe at få nu, tilføjer Jonas Melchior Hansen.

Annonce

Fakta

Næsby har tidligere været udsat for et par sager.

2008: Næsby ankede, men den blev afvist af DBU. Næsby anvendte dengang Mads Bartram uden at have haft hans spillercertifikat og blev frataget syv point. Næsby formåede alligevel at blive i 2. divisions vest.

2017: Morud protesterede over Næsbys brug af U19-divisionsspillere på klubbens fynsseriehold. Protesten blev afvist.

13 fynske hold med

Som divisionsklub skal man ikke tilmelde sig pokalturneringen, men det skal man som serieklub. Derfor skulle Næsby for første gang i 14 år af egen kraft selv have tilmeldt sig turneringen og skulle have kæmpet sig vej til hovedrunden efter kampe mod andre lokale fynske hold.

Disse otte fynske hold har kvalificeret sig via DBU Fyns indledende runder:

SfB-Oure, OKS, Marstal/Rise, Krarup/Espe, Flemløse/Haarby, Chang og vinderne af omkampene Rudkøbing-Allesø og Tved-Otterup. De fire sidstnævnte hold spillede omkamp mandag aften efter redaktionens slutning. De to kampe havde været afbrudt i sidste uge på grund af tordenvejr.

2. divisionsklubberne Marienlyst, Middelfart, Tarup-Paarup og Dalum er også med i hatten, når der trækkes lod den 2. juli. Samtlige andre divisionshold indtræder i første runde, hvor også de to Superliga-nedrykkere Vejle og Vendsyssel er med i runden, der spilles 6.-8. august.

OB indtræder først i anden runde.

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

OB scorer millioner

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Sydfyn

Det flyder med vildsvin: Nummer seks drevet i land på Ærø

Annonce