Annonce
Nyborg

Ny motor sætter fart på grøn omstilling

Nyborg Kommunes politik for en grøn omstilling bygger på FN's verdensmål for en bæredygtig udvikling. Foto: Sugi Thiru
Fem kommunalt ansatte skal forfølge byrådets målsætninger for en bæredygtig udvikling.
Annonce

Nyborg: Om væggene i Rasmus Møllers Gård ligefrem skal males grønne vides ikke.

Men sikkert er det, at fem kommunalt ansatte i løbet af foråret flytter ind i et nyt grønt klimakontor i den fine, gamle bygning i det centrale Nyborg.

De fem udgør tilsammen en ny forvaltningsenhed, som får det overordnede ansvar for at udvikle og realisere 50 målsætninger, byrådet har sat sig i en omfattende "Politik for grøn omstilling i Nyborg Kommune".

Politikken er nedfældet i et 58 sider digert værk, der bygger på FN's verdensmål for en bæredygtig udvikling.

Annonce

Plan for el-biler

Den nye grønne enhed, der får navnet "Bæredygtig Udvikling", er et resultat af sidste års kommunale budgetforlig, som samtlige partier i byrådet står bag.

Den nye, grønne forvaltnings budget er på 1,5 millioner kroner om året. Pengene går blandt andet til to nyansættelser og oprettelse af en tidsbegrænset projektstilling.

De resterende to, der skal bemande "Bæredygtig Udvikling", er medarbejdere, der overflyttes fra andre forvaltninger.

En af "Bæredygtig Udviklings" første opgaver bliver i øvrigt udarbejdelsen af en plan for kommunens omstilling til brug af el- og hybridbiler.

Nyborg er en af de kommuner i Danmark, hvor der er færrest bæredygtige biler i den offentlige vognpark, og det har fået Venstre og SF i byrådet til at gå sammen om en egentlig handlingsplan for anskaffelse af flere el- og hybridbiler.

- Nu beder vi så om at få en plan fra kommunens nye enhed for bæredygtig udvikling, der skal kortlægge, præcis hvordan det kan lade sig gøre, fastslog Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs (V), da de to partier forleden præsenterede deres grønne samarbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Rahbæk Juel efter statsminister-kritik af coronasmitten i Vollsmose: - Nu er der hul på bylden med testene

Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Annonce