Annonce
Assens

Ny modulfabrik skaber 40 arbejdspladser

Claus Valsøe Clausen er manden bag Husfabrikken A/S, der skal lave færdigproducerede huse. Der er brug for en arbejdsstyrke på op mod 40 mand i Vissenbjerg til at producere husene. Foto: Robert Wengler

Stor ordre gør, at Husfabrikken A/S kan starte fabrik op i Vissenbjerg, der skal lave færdigproducere modulhuse. Opstart fra august.

Det koster 100 kvadratmeter

Prisen på 100 kvadratmeter modulhus hus Husfabrikken A/S kommer ifølge direktør for firmaet, Claus Valsøe Clausen, til at ligge på "ca. 10.000 kroner pr. kvadratmeter og opefter".Claus Valsøe Clausen er uddannet indenfor indretning møbler og gardiner hos Werenberg. I 2004 tog han en uddannelse som teknisk assistent. Afgangsprojektet var en analyse af byggeri, der siden blev til hans første forretning, Lindbo Gruppen A/S. I 2008 blev stikket dog trukket under finanskrisen.

Ifølge selskabssiden biq.dk er Husfabrikken A/S ejet af Arta Arkitekter A/S, VCH Rainmaking ApS og HouseFactory AB.

Her ses Claus Valsøe Clausen indvendigt i et af de modulhuse, der er ved at blive testet. Foto: Robert Wengler

Vissenbjerg/Assens: Op mod 40 nye arbejdspladser er på vej i Vissenbjerg.

Virksomheden Husfabrikken A/S har lejet sig ind i den tidligere vinduesfabrik Kipa på Glasvænget. Til august skal virksomheden være klar til at gå i gang med først to ud af tre produktionslinjer, der fremstiller færdigproducerede husmoduler med al indmad i som køkken, bad, toilet og gulve. Men ikke møbler.

Det fortæller direktør hos Husfabrikken A/S, Claus Valsøe Clausen, der har været med til at udvikle modulerne.

- Vi får tre linjer med produktion, når vi er helt oppe at køre om nogle år med 150 producerede boliger om året, siger han.

Derfor skal der snarest bruges mandskab, så produktionen kan starte planmæssigt.

30-40 mand kan lyde af meget. Men årsagen er, svenske investorer er på vej ind med en ordre på godt 60 millioner kroner til et byggeri nær Sveriges hovedstad Stockholm, oplyser Claus Valsøe Clausen.

- Medio '18 skal vi levere første halvdel, og i første halvdel af '19 skal vi levere den anden, fortæller han.

Annonce
Claus Valsøe Clausen er manden bag Husfabrikken A/S, der skal lave færdigproducerede huse. Der er brug for en arbejdsstyrke på op mod 40 mand i Vissenbjerg til at producere husene. Foto: Robert Wengler

Først Skandinavien

Husfabrikken A/S har det sidste års tid levet et stille og lidt hengemt liv i nogle lokaler på Dalvænget i Assens. Det blev brugt som testcenter for husmodulerne. Men nu er man køreklar.

- Vi har fået pudset konceptet af. Nu er vi klar til at skalere op, siger Claus Valsøe Clausen.

Helt konkret satte han sig ned og ville udfordre de konventionelle - og lidt konservative - tankegange inden for husbyggeri. Målet var at bygge en betonbund, som ikke måtte være alt for tung. Sammen med leverandører og ingeniører fik Claus Valsøe Clausen færdigudviklet sine tanker til et reelt produkt.

- Jeg bliver provokeret af, når folk siger, ting ikke kan lade sig gøre, lyder forklaringen fra ham.

De tre parametre for Husfabrikken A/S er betongulve, teglfacaden og isoleringen.

Claus Valsøe Clausen siger, man satser på det svenske og norske marked - først.

- 50 procent kommer til at være på det norske og svenske marked. De er helt tosset med alt, der står Danmark på, fortæller han.

Det danske marked vil være alment byggeri. 80 procent. 20 procent af salget vil gå til private, forudser Claus Valsøe Clausen.

I fremtiden ser han et marked i Polen og de baltiske lande. Claus Valsøe Clausen anser potentialet som enormt, da modulerne bl.a. kan produceres hurtigt.

Claus Valsøe Clausen er manden bag Husfabrikken A/S, der skal lave færdigproducerede huse. Der er brug for en arbejdsstyrke på op mod 40 mand i Vissenbjerg til at producere husene. Foto: Robert Wengler

Investorer på vej ind

Går det som Claus Valsøe Clausen håber, gør det ham måske velhavende. Men han er ikke gået ind i det for at tjene penge, bedyrer han.

- Det vigtige for mig har været at skabe konceptet og arbejdspladser. Jeg er bedst til salg, marketing og udvikling. Derfor er jeg ikke interesseret i at drive forretningen, siger han.

- Hver gang jeg får 100 kroner, bruger jeg de 98 kroner på at udvikle igen, svarer Claus Valsøe Clausen filosofisk.

Claus Valsøe Clausen oplyser, han er i dialog med nogle "fine profiler", som skal drive det med ham - og med ham i en mindre rolle inden for salg og udvikling.

- Jeg vil ikke sige, hvem det er. Men det er et par tunge fyre, vedgiver han om de nye investorer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce