Annonce
Assens

Ny model udskudt: Pengene følger stadig eleven

Mette Runge er formand for skolelederne i Assens Kommune. Hun er desuden leder på Glamsbjergskolen. Arkivfoto: Kim Rune

Hvis der skal ændres i den måde, der fordeles penge til skoleområdet i Assens Kommune, bliver det ikke i den nærmeste fremtid.

I dag benyttes en model, hvor pengene følger eleven. Det vil sige, at hvis en elev skifter skole, følge pengene med eleven til den nye skole. I andre kommuner benytter man sig af modeller, hvor skoler for eksempel får tildelt et beløb pr. klasse.

Ulempen ved den nuværende model kan være, at små skoler med få elever bliver økonomisk sårbare. Omvendt kan en model, hvor der tildeles penge pr. klasse udløse store uforudsete udgifter for Assens Kommune. Men uanset hvad bliver der ikke ændret på tildelingen i nærmeste fremtid, for politikerne i Uddannelse, Børn og familie har besluttet at se tiden an og give skolerne ro i stedet for at sætte en ny proces i gang.

Annonce

Dejlig ro

En beslutning, som Mette Runge, formand for skolelederne i Assens Kommune, bifalder.

- Fra august (2018, red.) har man næsten hver uge skullet forholde sig til besparelser og genopretningsplaner. Det kunne være rigtig godt at få ro, så vi kan koncentrere os om kerneopgaven, siger hun.

Men i fremtiden kan det give god mening at tage tildelingsmodellen op til overvejelse, mener hun.

- Vi kan se, at man på en stor skole har andre muligheder end på en lille skole. Hvis man vil have, at skolernes niveau skal være det samme, og der ikke skal være forskel på at være barn på den ene eller den anden skole, så vil det være godt at se på en anden måde at gøre det på, mener hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Chefredaktøren anbefaler: Frygt er terrorens farligste virkemiddel

Retten i Odense valgte at dobbeltlukke dørene i landsdækkende mulig terrorsag og nedlægge navneforbud trods protester fra pressen. Manden blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Læs historien her

Annonce