Annonce
Odense

Ny millioninvestering i Bolbro: Christians Park udvides med 138 boliger og stor park

Der bliver samlet set bygget 138 nye boliger i Christians Park. Lejlighederne kommer til at have to eller tre værelser og bliver på mellem 60 og 90 kvadratmeter. Illustration: Juul/Frost Arkitekter
Den store ejendomskoncern Barfoed Group fortsætter med at bygge nye lejligheder i Odense og investerer nu 250 millioner kroner i en udvidelse af Christians Park i Bolbro.
Annonce

Bolbro: Der var engang, hvor bydelen Bolbro var kendt som et lidt råt og slidt arbejderkvarter. Bolbronx blev det ligefrem kaldt med henvisning til The Bronx, der er et særligt hårdt kvarter i New York.

Det billede hører dog efterhånden fortiden til, efter at kommunen har arbejdet med en byfornyelse af Bolbro og flere forskellige investorer har bygget nye og moderne boliger i bydelen.

Gartnerbyen har rejst sig som et nyt kvarter i Bolbro og nu står Christians Park på Roesskovsvej også foran en markant udvidelse.

Barfoed Group opførte tilbage i 2006 de første 72 lejligheder i Christians Park, der er opkaldt efter Christian Barfoed, virksomhedens grundlægger. Nu bliver kvarteret udvidet med hele 138 lejligheder, der enten bliver med to eller tre værelser.

Samtidigt inkluderer det store byggeprojekt også en stor park på 24.000 kvadratmeter kaldet Pulsparken, der blandt andet kommer til at bestå af to søer, et orangeri- og væksthus og forskellige udendørs aktiviteter. Parken vil forbinde Christians Park med Ringparken, hvor Barfoed Group ejer 100 boliger.

Pulsparken kommer blandt andet til at bestå af to søer og et stort stisystem, hvor der også vil være nogle redskaber til træning. Illustration: Barfoed Group

Koncerndirektør Frederik Barfoed peger på, at Bolbro allerede har udviklet sig markant, siden man først begyndte at bygge Christians Park tilbage i 2006.

- Der er sket utroligt meget på de 15 år. Bolbro er godt i gang med at gennemgå den samme udvikling, som man har set i forhold til Skibhuskvarteret, siger Frederik Barfoed.

Annonce

Balancen mellem pris og kvalitet

De 138 nye boliger får alle en altan og adgang til en gratis parkeringsplads. Derudover bliver lejlighederne udstyret med inventar i en lidt højere priskategori. Det tæller blandt andet hårde hvidevarer fra Miele.


Bolbro er godt i gang med at gennemgå den samme udvikling, som man har set i forhold til Skibhuskvarteret.

Frederik Barfoed, koncerndirektør hos Barfoed Group


- Det er et spændende projekt, fordi vi har mulighed for at bygge kvalitetsboliger midt i en bypark og så kun 750 meter fra centrum. Vi adskiller os i dette byggeri fra mange andre byggerier i Odense ved, at vi ud over et højt udstyrsniveau i boligerne, så bygger vi ikke så tæt og har prioriteret store grønne udearealer med mulighed for aktiviteter uden for boligerne herunder træning og ophold. De muligheder værdsætter mange, siger Frederik Barfoed.

Hver lejlighed får en altan og adgang til en gratis parkeringsplads. Illustration: Juul/Frost Arkitekter

Ifølge koncerndirektøren betyder det dog ikke, at lejeudgiften kommer til at tage himmelflugten.

- Det er ekstremt vigtigt at finde den rette balance mellem pris og kvalitet. Det er noget af det, som vi er gode til. Se på de første lejligheder vi byggede i Christians Park. De var udlejede, før de var bygget færdigt.

Annonce

Klar i efteråret 2022

Selve byggeriet begynder snart og vil efter planen stå færdig til indflytning den 1. september 2022.

2022 tegner dermed til at blive et af de mere markante år i Barfoed Groups historie. Her vil man efter planen også kunne indvie det nye kvarter Munkebjerg Park i Odense M, som består af 247 ungdoms- og seniorboliger.

Og selvom der bliver bygget nye boliger mange steder i Odense, er Barfoed Group snart klar med nye projekter, fortæller Frederik Barfoed:

- Vi kommer snart med flere projekter andre steder i byen og er i det hele taget meget positive i forhold til markedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Efter konkurs og betinget dom: Rådmand Søren Windell risikerer at blive smidt ud af bestyrelse

Middelfart

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce