Annonce
Assens

Ny messe om uddannelse i Vissenbjerg

Den nye uddannelsesmesse Jump gæster som den eneste fynske by Vissenbjerg

Annonce

Vissenbjerg: På lørdag starter uddannelsesmessen Jump i Vissenbjerg på Fyn.

Jump er en messe om efterskoler, high school og sprogrejser, og der vil være uddannelsestilbud fra hele landet.

Arrangementet henvender sig primært til unge, der skal på efterskole eller et år til udlandet på skole. Men også enkelte ungdomsuddannelser har stande på messen.

Det er første gang, at messen, som arrangeres af Uddannelse Uden Grænser, holdes.

- Der findes ikke noget lignende. På vores store uddannelsesmesser er en messe som denne blevet efterspurgt, og derfor forsøger vi nu med Jump, siger Christina Quistgaard, der er kommunikationsansvarlig i Uddannelse uden Grænser.

Annonce

Håber på mange besøg

Uddannelse Uden Grænser er hvert år ansvarlig for uddannelsesmesser om videregående uddannelser, hvor i alt 60.000 unge deltager på landsplan. Christina Quistgaard håber på, at så mange som muligt vil komme og besøge messen i Vissenbjerg.

- Fordi det er første gang, har vi ingen idé om, hvor mange der kommer. Messen henvender sig bredt i og med, der både er stande for efterskoler, sprogophold og high school, siger hun.

Messen skal i følge Uddannelse Uden Grænser trække flere til efterskoler og sprogophold, der kan gøre det nemmere for de unge at finde ud af, hvad de gerne vil uddanne sig til.

Umiddelbart lyder det ikke som et initiativ, der stemmer overens med regeringens målsætning om, at unge skal uddanne sig hurtigere, men ifølge Christina Quistgaard kan de to ting godt hænge sammen.

- Samtidig med at regeringen gerne vil have dem uddannet hurtigere, vil den også gerne have, at de unge vælger rigtigt. Det nytter ikke noget, at de starter tidligt, hvis de har valgt forkert, siger hun.

Arrangementet foregår fra klokken 10 til 17 i Vissenbjerg Idræts- og Kulturcenter lørdag den 1. november.

Der er ingen tilmelding, og arrangørerne anbefaler de unge at tage forældre eller venner med.

- Det er en stor beslutning, så det er en god idé at have nogen med, der kender en godt, siger Christina Quistgaard.

Følgende skoler og organisationer deltager ved arrangementet: AFS - Interkultur, Askov Efterskole, Billeshave Efterskole, Design- og Idrætsefterskolen Skamling, Efterskolen Flyvesandet, Egå Ungdomshøjskole, Explorius, Frie Fagskoler, Frøslevlejrens Efterskole, Gram Efterskole, Halvorsminde Efterskole, Halstedhus Efterskole, HF Søfart Frederikshavn, Into High School, Korinth Efterskole - Spejderskolen, Nordfyns Efterskole, Odense Fagskole, Rejsby Europæiske Efterskole, Rydhave Slots Efterskole, Sorø Husholdningsskole, Svendborg Søfartsskole, Tietgen Handelsgymnasium, Tronsøskolen, Vordingborgskolen og Ølgod Efterskole.

Annonce
Fyn

Pas på: Glat på udsatte steder

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Sælger papkasser og folie for 453 millioner kroner og vil være endnu større : Vi skal købe et par virksomheder i år

Odense

Rådmand kræver skærpet nedlukning af Vollsmose: Luk daginstitutioner, fritidsaktiviteter og moskeer

OB

OB-træner klar til hundeslagsmålet

Annonce