Annonce
Nordfyn

Ny mekaniker: Jyden Mikael fulgte kærligheden til Otterup

Mikael Bøggild Egdal har lige ansøgt om at blive godkendt som læreplads, så han kan få en lærling. Foto: Thomas Gregersen
Det var Camilla fra Otterup, der ikke alene trak Mikael Bøgild Egdal til byen, men også fik ham til at springe ud i drømmen om at blive sin egen chef.
Annonce

Otterup: Værkstedshunden Harley er vant til lyden og lader sig ikke påvirke, da luftnøglen med høje hurtige lyde slår hjulmøtrikkerne fri på en Mercedes stationcar. Den skal have skiftet tilbage til sine originale støddæmpere efter at have været sænket.

Ved liften står 30-årige Mikael Bøggild Egdal, der siden august har drevet sit autoværksted - Egdal Auto - på Ørkebyvej 8 i Otterup.

- Med min accent kan jeg nok ikke skjule, at jeg er jyde. Men jeg har lige fra den første dag følt mig utroligt godt modtaget her i Otterup. Det kunne simpelthen ikke være bedre, fortæller han.

Da Mikael Bøggild Egdal for fem år siden fulgte sin daværende kæreste - og nuværende kone - Camilla til hendes hjemby Otterup, holdt han fast i sit gode job i Jylland, men knapt 200 kilometer dagligt pendlerliv på de overfyldte danske motorveje blev for meget med tiden.

Egdal Auto indviede officielt det nye værksted på Ørkebyvej 8 i slutningen af september. Foto: Thomas Gregersen

- Det var det, der gav mig det sidste skub ud i at blive selvstændig. I starten kunne jeg da godt ligge nogle lange søvnløse nætter og tænke på, om det hele nu også kunne løbe rundt. Men jeg har fået et godt grundlag med nogle store faste kunder, og så kan jeg se, at kunderne også anbefaler mig, så der løbende kommer nye til, fortæller han.

Mikael Bøggild Egdal er i sin tid uddannet på et Bosch Service-værksted og har udover det almindelige reparations- og vedligeholdelsesarbejde specialiseret sig i elektronisk fejlfinding og eftermontering af ekstraudstyr som bakkamera, fartpilot og træk.

30-årige Mikael Bøggild Egdal startede sit eget autoværksted og blev selvstændig efter, han i en periode havde pendlet godt 200 kilometer om dagen. Foto: Thomas Gregersen 

Indtil videre har virksomheden givet rigeligt med arbejde, så hver onsdag får han hjælp af sine forældre, der dels laver lidt regnskaber og giver en hånd med.

- Jeg har lige ansøgt om at blive godkendt til at tage en lærling ind, fortæller Mikael Bøggild Egdal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce