Annonce
Sydfyn

Ny megakogle til Medicinhavernes middelalderhave

På billedet overrækker områdechef Carsten Volder, Nordea, en check til Helle Ravn, formand for Medicinhaverne i Tranekær. Til højre ses havekonsulent Jann Poulsen, der har tegnet haven. Privatfoto: Medicinhaverne.

TRANEKÆR: Der er kommet nyt at kigge på i Medicinhavernes middelalderhave i form af en kæmpekogle, som blev indviet mandag den 12. august.

Vandkunsten er formet som en kogle, der er udskåret af såkaldt thuja-træ. Koglen er omkring en meter høj, fortæller Helle Ravn, formand for Medicinhaverne, i en pressemeddelelse.

- Vandet risler lige så stille ned mellem de udskårne skæl i koglen, så den konstant er våd, skriver hun.

Firmaet Guro-Danmark havde næste opgivet at skaffe thuja-træ, der var stort nok, men det lykkedes at skaffe træet fra Tranekærs skove.

Koglen står i den helt nye temahave, hvor der er en lille "middelalder-have" - med planter som nonnen Hildegard af Bingen beskrev i slutningen af 1100-tallet.

- I en klosterhave var der som oftest en brønd eller en fontæne midt i haven, så også af den grund er de mange frivillige pensionister, der arbejder i Medicinhaverne, glade for og stolte af den store kogle, skriver Helle Ravn.

Vandkunsten kommer fra midler doneret af Nordea Fonden. /ANST

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce