Annonce
Odense

Ny mand på vigtig post hos Olav de Linde: Nu begynder vi at bygge boliger

Olav de Linde har blandt andet planer for et nyt boligområde ved Tolderlundsvej, hvor der skal bygges 64 boliger. De skal efter planen stå færdig i juni 2022. Illustration: Olav de Linde
Én af de store aktører på ejendomsmarkedet i Odense, Olav de Linde, har fået ny mand i spidsen. 52-årige Lars Friis Christensen fortæller her, hvordan han ser på byens udvikling, og hvad der kommer til at kendetegne firmaets investeringer i Odense.

Lars Friis Christensen, hvordan ser du på Odenses udvikling de seneste 10-15 år?

- Der er ikke nogen tvivl om, at der er sket rigtigt meget i Odense, hvor man måske særligt inden for boligbyggeriet har set en stor vækst. Det være sig på Østerbro, i Cortex Park eller i Gartnerbyen. Så på mig virker det til, at der er kommet godt gang i Odense. Det gælder også her på havnen, hvor vi hører til. Da jeg sidst var ansat som afdelingsdirektør tilbage i 2010 og mødtes med potentielle lejere, kunne jeg tydeligt mærke, at de helst ville kigge på lejemål i Thrige-området. Når man dengang præsenterede dem for havnen, sagde de typisk, at det var ligesom at se en Olsen Banden-film. Det billede har helt klart ændret sig i dag, og det skyldes i høj grad også Olav de Linde.

Lars Friis Christensen var også ansat som afdelingsdirektør for Olav de Linde i Odense i perioden fra 2008 til 2010. Han peger på, at ejendomsselskabet som noget helt nyt vil stå bag flere byggerier af boliger i Odense. Foto: Jonas Ancher Nyeng

Hvad er jeres strategi i Odense over de næste år?

Annonce

- Vi har en relativt stor byggemasse, som vi fortsat skal have udviklet. Så vi står ikke og kigger efter et nyt opkøb eller noget i den dur. Men som noget nyt kommer vi til at bygge lejeboliger i Odense. Det har vi tidligere kun gjort i Århus, men vi har nogle særlige lommer i Odense, hvor vi har mulighed for at lave nogle boligprojekter. Det gælder på Skibhusvej, på Bredstedgade, på Tolderlundsvej og ved Pakhusgården. Der vil man nok også komme til at opleve nogle boligprojekter, der skiller sig lidt ud fra det, man normalt ser i Odense og hvor vi arbejder med at få det til at hænge sammen med Thrige-området. På lidt længere sigt vil vi også meget gerne bygge flere boliger på havnen.

Blå bog

Lars Friis Christensen, 52 år.

Født i Svendborg, men har boet i Odense, siden han var barn.

Bor i dag i Skibhuskvarteret sammen med sin hustru Karen og bonus-søn Lucas.

Hvad er tidshorisonten på de boligprojekter, du nævner der?

- Skibhusvej står færdig den 1. november næste år, hvor vi er klar med 19 boliger og et erhvervslokale. Når vi når frem til sommeren 2022, er der 64 nye boliger på Tolderlundsvej. Og endelig kommer der mellem 32 og 40 ungdomsboliger på Bredstedgade, som formentligt vil stå færdige sidst på året 2022.

Lars Friis Christensen kan se store perspektiver i den fortsatte udvikling på havnen, hvor ejendomsselskabet Olav de Linde selv har flere bygninger. Foto: Jonas Ancher Nyeng

Jeres boligprojekt ved Pakhusgården tæt ved Åløkkeskoven møder en hel del modstand hos beboerne i området. Hvordan forholder du dig som ny afdelingsdirektør til den kritik?

- Jeg har selvfølgelig noteret mig kritikken, men jeg har kun været tilbage hos Olav de Linde i en måneds tid, så det er ikke noget, jeg specifikt har forholdt mig til endnu. Jeg håber meget på, at vi kan finde en pragmatisk løsning, som gør de fleste tilfredse. Jeg ser meget gerne, at vi kommer igennem med et boligprojekt ved Pakhusgården, som kan vise, at vi ikke går på kompromis med kvaliteten.

Indtil nu har Olav de Linde jo først og fremmest markeret sig i forhold til renoveringen af en række gamle industribygninger. Kan I bruge noget af den erfaring i forhold til de boligprojekter, som I nu kaster jer over?

- Ja, det er helt klart noget af det, som vi vil forsøge at arbejde med. Der er ikke nogen tvivl om, at vi er specialister i at få lavet gamle industriejendomme om til erhvervskontorer. Og Olav de Linde selv går ekstremt meget op i at bevare ting fra industrien og de gamle bygninger, som vi kan bruge andre steder. Det betyder helt konkret, at vi i dag har et sted mellem 20.000 og 30.000 kvadratmeter lager fyldt med genbrugsmaterialer, som vi gerne vil bruge i vores byggerier. Det er gamle vinduer, mursten og maskiner. Alle mulige ting, der har en historie.


Jeg håber, at vi kommer til at se flere byggerier, som man er stolt af som odenseaner. Både fra vores side, men også fra andre investorer. Vi skal sammen med Odense Kommune have fokus på at sikre, at vi ikke kun bliver en by med meget nyt byggeri, men også bliver en by, der er seværdig.

Lars Friis Christensen, afdelingsdirektør for Olav de Linde


I har selv jeres kontor på havnen, som I også har været og er med til at udvikle. Hvad er afgørende for, at man for alvor kommer i mål her?

- Man er nået langt med havnen, men det er rigtigt, at man ikke er færdig. Jeg håber og tror på, at havnen vil komme til at stå skarpt inden for de næste tre til fem år. Så snart, at boligdelen begynder at blive færdig, kommer man til at se et helt andet liv hernede, og så skal man selvfølgelig også huske at få nogle specialbutikker og måske et par dagligvarebutikker med ind.

Hvad bliver vigtigst at holde fokus på over de kommende år?

- Jeg synes, at der er mange gode ting på vej. Og jeg håber, at vi kommer til at se flere byggerier, som man er stolt af som odenseaner. Både fra vores side, men også fra andre investorer. Vi skal sammen med Odense Kommune have fokus på at sikre, at vi ikke kun bliver en by med meget nyt byggeri, men også bliver en by, der er seværdig.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Opretter 200 ekstra stillinger i år: Vild vækst i milliardkoncern trækker nye familier til Fyn

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Kæmpe løft af ældreplejen i Odense: Se hvordan nattens budgetkamp faldt ud

Odense For abonnenter

Scootere og store biler kører til og fra kolonihaver sent om aftenen: - De er der næppe for at klippe hæk

Fyn

Se pressemødet: Politikerne præsenterede Odenses budget

Odense For abonnenter

Byvandreren: - Banegårdspladsen er ikke det bedste at vise frem til nye gæster i byen

Hvem skal passe farmor

Talende dukker, virtual reality og videoproduktion: Ny sosu-uddannelse med fokus på teknologi skal få flere i faget

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Middelfart

Fire nyansatte i Østergaard-koncern: Fra amerikanske highways til elektrisk løbehjul i Middelfart

Kerteminde

Ivalos handicapcykel fundet hos mand i Odense: - Ih, er tyven kommet med den?

Kultur For abonnenter

TV-klumme: Ud med taberne - vi gider dem ikke på tv

OB

Opondo har sjældent spillet hele kampe, men vokser nu: Moses har mast sig ind med mental styrke

Erhverv For abonnenter

Byggematerialerne er steget markant og håndværkerne har for travlt: Vejomlægning bliver mere end 1,5 mio. kroner dyrere end forventet

Odense

I nat landede forliget: Stort byrådsflertal sender markant millionbeløb til Odenses pressede ældrepleje

Annonce