Annonce
Indland

Ny mand i spidsen for efterforskning af stenkast

Fyns Politi gennemfører tekniske undersøgelser på motorvejsbroen på Langesøvej den 21 august 2016. Det sker efter en tysk kvinde mistede livet, da en betonklods på 30 kilo blev kastet fra broen og ramte hende og familiens bil. Arkivfoto

Vicepolitiinspektør Richardt Jakobsen, Fyns Politi, leder nu efterforskningen af stenkastersagen. Han mener, det er godt for sagen med et sæt nye øjne på de stenkast fra motorvejsbroer, der indtil videre har kostet en ung, tysk kvinde livet.

Der er ingen tvivl om, at det står højt på ønskesedlen hos Fyns Politi at få pågrebet den eller de mennesker, der har kastet store sten ned på motorvejen fra fynske broer.

Annonce

Lyt til 1. afsnit af podcast-serien "Stop stenkasteren":

Her fra foråret er det en ny mand, der har overtaget ansvaret og ledelsen af en stor styrke af efterforskere, der har arbejdet på sagen siden den 21. august 2016.

Det var den nat, stenkast fra Langesøvej kostede en tysk kvinde livet, mens hendes mand blev hjerneskadet.

Den store opgave ligger nu hos vicepolitiinspektør Richardt Jakobsen. Han mener, det ikke er nogen ulempe, at holdet igen skifter leder:

- Jeg er ny efterforskningsleder og sidder med det daglige ansvar. Men de efterforskere, der sidder med sagen og har overblikket, er stadig de samme, som de hele tiden har været. På den måde er der ikke nogle ændringer, siger Richardt Jakobsen.

Vender tingene på hovedet

Faktisk kan der være en fordel ved at skifte efterforskningsleder, mener han og fortsætter:

- Jeg synes jo, det kan være sundt engang imellem at få vendt tingene på hovedet. Alle garvede efterforskere ved, at hvis man har siddet med en efterforskning i længere tid, er det sundt, at der kommer nye øjne på. At det bliver vendt på hovedet af en, der siger: Skal vi prøve at kigge på det på denne her måde.

Præcist hvordan den nye efterforskningsleder vender tingene på en ny måde, holder han dog for sig selv. Men han lægger ikke skjul på, at Fyns Politi meget gerne vil have fat i den stenkaster. Richardt Jakobsen opfordrer stadig folk til at komme ud af busken og ringe 114, hvis de har tips i sagen.

Vi har brug for din hjælp

Du kan følge journalistenes arbejde podcast-serien i Facebookgruppen "Stop stenkasteren", hvor du kan tage del i debat, bidrage med et tip eller dele din teori om stenkastersagen.

Har du tip eller oplysninger, kan du også ringe til vores telefonsvarer på 6345 2505.
Eller du kan skrive direkte til os på podcast@jfmedier.dk.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce